Waarom moet ik hier heen?

Snowdonia is een absolute must voor natuurliefhebbers. In dit gebergte kun je lekker auto rijden, maar vooral goed om te wandelen. De berg Snowdon kun je beklimmen, maar ook met een treintje doen.

Snowdonia National Park is de parel van Wales. Dit gebergte in het noorden van Wales dat bekend staat als wandelparadijs. Maar ook mountainbikers kunnen hier goed terecht. En bergbeklimmers. Dit zijn de beste tips en bezienswaardigheden voor het machtige Snowdonia.

De Welsh name van dit gebergte is Parc Cenedlaethol Eryri. In het Engels heet het Snowdonia National Park. En het is zeer geliefd bij de lokale bevolking. Het natuurpark werd in 1951 als eerste nationaal park van Wales uitgeroepen. Het herbergt ook diverse watervallen en bijzondere rotsformaties zoals Glyder Fawr Rocks.

De berg Crib Goch in Snowdonia Nationaal Park.
De berg Crib Goch in Snowdonia Nationaal Park.

Hoogste berg in Wales:

De berg Snowdon is met 1.085 meter de hoogste berg in Wales. En de berg is al van ver te zien. Je kunt hier heerlijk wandelen. Zowel rondom de berg als naar de top. In de winter ligt er vaak sneeuw op de top en de flanken van de berg. Waar je ook loopt. Waardoor je hier goede foto’s kunt maken. Waarbij de schoonheid goed naar voren komt.

Beklimmen van Snowdon:

De bergtop kan via een fikse wandeling bereikt worden, maar ook met een tandradtreintje. Deze rijdt in een halfuurtje van Llanberis Station tot op enkele meters van de top.

De trein in Snowdonia Nationaal Park.
De trein in Snowdonia Nationaal Park.

Beste tijd voor Snowdonia Nationaal Park:

Snowdonia is het gehele jaar mooi. Al is het voorjaar en het najaar wel de allerbeste tijd om hier te zijn. In het voorjaar zie je hier veel bloemen. Maar, in de zomer kan het druk worden op de berg, maar niet in de overige delen. In de winter kunnen wegen afgesloten zijn. Waardoor je niet de excursies kan doen die je misschien zou willen.

Corno’s reistips:

Wales heeft naast het Snowdonia Nationaal Park nog veel meer te bieden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Meer informatie: www.visitsnowdonia.info