Nieuwe sport; het ‘niets doen’

In Zuid-Korea is een unieke sport: wie kan het beste niets doen

Niets doen als sport. Het klinkt bizar, maar ook weer niet. De lokale artiest WoopsYang uit Zuid-Korea bedacht. Hij ondervond veel werkstress en zocht een manier om deze kwijt te raken.

Eindelijk is er een wedstrijd waar iedereen aan mee kan doen. In Zuid-Korea is de Space Out Competition bedacht. Het is een wedstrijd waar de deelnemers in een park gaan zitten en absoluut niets moeten doen. En ja, Zuid-Korea is een van de landen met de meest burn-outs. Dus het kan geen kwaad.

Hij ging naar een park om daar tot rust te komen, maar werd afgeleid door zijn telefoon en talloze andere zaken. Ook voelde hij zich schuldig omdat hij niet aan het werk was. Zuid-Korea heeft een van de hoogste cijfers met burn-outs en telefoonverslaving bijvoorbeeld.

Het plan voor de sport was geboren

Toen WoopsYang erover begon te praten met vrienden merkte hij al snel dat hij niet alleen was. Al snel ging hij met een groepje in het park zitten. En legden ze alle telefoons aan de kant. Iemand zei: ,,Eens kijken wie dit het langste volhoudt.”

En de wedstrijd was geboren. Inmiddels meldden zich bijna 2000 mensen aan om mee te doen, maar hiervan wordt slechts een handjevol geselecteerd. Het doel is simpel: Je moet 90 minuten niets doen. Niet praten, slapen, je telefoon gebruiken of wat dan ook. Gewoon tot rust komen.

Er wordt met enkele fitnessbewegingen begonnen, waarna de stilte toe slaat. Elke deelnemer krijgt een hartslagmeter. De winnaar is degene die het volhoudt, maar ook de meest stabiele hartslag heeft. Oftewel, diegene die het echt continu in rust was.

Bekijk de uiterst rustgevende beelden:

Wanneer is de Space Out Competition?

De Space Out Competition wordt elk jaar eind mei gehouden. Deze unieke wedstrijd wordt elk jaar gehouden in Ichon Hangang Park in de hoofdstad Seoul.