Waarom moet ik hier heen?

De jaarlijkse migratie van de kob (een antilopensoort) is een van de grootste natuurspektakels op aarde. De dieren trekken van Bandingilo National Park naar Boma National Park. En weer terug.

De grootste migratie van antilopes, ergens in een relatief onbekend deel van Afrika. Zo kun je dit wel noemen. Dit natuurspektakel werd pas recent ontdekt door de wetenschap. Miljoenen kob-antilopen trekken elk jaar naar de vruchtbare gronden als de regens zijn geweest.

Ze doen dit in Zuid-Soedan, een plek die wordt geteisterd door een burgeroorlog. Maar opmerkelijk genoeg hebben de dieren dit goed doorstaan. Nog steeds zijn er honderdduizenden die jaarlijks de migratie in Zuid-Soedan volbrengen.

Grootste migratie van dieren
De grootste migratie van dieren. UNEP Sudan

Waar kan ik dit zien?

De antilopen trekken elk jaar van het relatief onbekende Bandingilo National Park naar het iets bekendere Boma National Park. En weer terug.

Het toerisme komt langzaam op gang. De eindeloze vlaktes van dit land zijn ideaal voor een safari die anders is dan waar ook in Afrika. Maar absoluut de moeite waard is.

Check wel vooraf hoe veilig een reis nar dit deel van de wereld is, want in dit land is de afgelopen jaren diverse keren onrust uitgebroken.