Armenië

Bergachtig land met kloosters en oudste kathedraal ter wereld

Armenië is een ideaal land om zelf te ontdekken. Het is opvallend bergachtig; het ligt in de zuidelijke Kaukasus. Je kunt er goed wandelen, al zijn de talloze kloosters en kathedralen ook zeer de moeite waard.

Armenië is in opkomst. Het bergachtige land trekt meer en meer avonturiers aan. Maar ook liefhebbers van fraaie wandelingen kunnen hier hun hart ophalen. Daarnaast het Armenië een bijzonder rijke cultuur, waaronder zeer oude kerken en kathedralen. Die cultuur kun je nog op tal van plaatsen zien. 

De meeste reizigers maken een rondreis door Armenië. Waarbij ze diverse hoogtepunten bezoeken. Maar wat zijn de bezienswaardigheden? Ik heb geprobeerd een aantal unieke attracties te selecteren voor jouw tour. Waarbij ik ook enkele leuke excursies heb toegevoegd.

Jerevan

De hoofdstad Jerevan is waarschijnlijk de plek waar je reis begint. Het is ook de meest ontwikkelde stad van het land. Met gezellige restaurants, diverse musea en opvallend veel parken. Daarnaast vind je er ook luxe winkels. De stad is perfect om even te acclimatiseren voordat je het land in trekt.

Bekijk de beste accommodaties in Jerevan

Tempel van Garni

De Tempel van Garni in de winter.

De Grieks-Romeinse tempel van Garni is een opvallend goed bewaard gebleven tempel. Al is het eigenlijk een heidense tempel, die dus niet op de bijbel of Griekse mythologie zijn gebaseerd. De tempel werd in de eerste eeuw gebouwd door koning Tiridates I van Armenië, die juist de Armeense mythologie wilde laten zien. De locatie is zeer fraai. Ook zie je hier restanten van een Romeins badhuis. De Tempel ligt op 25 kilometer van Jerevan.

Geghard klooster

Het Geghard klooster.

Het Geghard klooster ligt vlakbij de Tempel van Garni. Maar dit klooster ligt iets meer in de bergen. De bergweg er naar toe is al fraai. Dit vroeg-middeleeuws klooster stamt uit de 4e eeuw. 

Een deel is uitgehakt in de rotsen, wat je zult zien als je het klooster bezoekt. Je kunt heerlijk wandelen in de omgeving en foto’s maken van het klooster en de bergen eromheen. Het staat sinds 2000 op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. 

Alle 4 Bucket List Tips voor Armenië