blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Tatev-Klooster

Bijzonder klooster uit de 9e eeuw boven een kloof

Het eeuwenoude Tatev-Klooster is een van de publiekstrekkers in Armenië. Het is nog in opvallend goede staat en ligt fraai in de heuvels aan de rand van een rots. Het klooster staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO.

Het klooster werd in de 9e eeuw gebouwd in heuvels van Armenië. Hij ligt vlakbij de kloof boven de Voraton-rivier. Je kunt het klooster goed bezoeken. Daarnaast kun je lekker wandelen in de omgeving.

De bijzondere kabelbaan

De Tatev-Klooster (Tatev Monastery) kun je per weg bereiken, maar ook via één van de langste kabelbanen ter wereld. Je overbrugt het 320 meter diepe Vorotan-ravijn en ondertussen geniet je volop van het vergaande uitzicht. De kabelbaan werd in 2010 geopend.

De kabelbaan start in het dorpje Halidzor en brengt je naar het dorp Tatev. Vanuit de kabelbaan heb je goed zicht op het hele klooster en het omliggende landschap. Eenmaal aangekomen aanschouw je het klooster van dichtbij.

Bekijk de beste accommodaties in Halidzor

Batev Trail wandelen

De Barev Trail is 4,5 kilometer lang en komt langs het klooster. Je moet wel 605 meter klimmen, waardoor het ene uitdagende wandeling is. De beste tijd voor deze wandeling is van april tot november. De start is bij het dorp Tandzatap. Vraag ter plekke naar de mogelijkheden.  

Bekijk de beste accommodaties in Tandzatap

Tatev uitkijkpunt

De meeste foto's op het internet van het Tatev-klooster zijn gemaakt bij het Tatev viewpoint. Deze ligt langs de weg H45, hemelsbreed zo'n 200 meter van het klooster. Volg de weg en je ziet vanzelf aan je linkerkant het klooster op de rotsen liggen. 

Al zijn er meer plekken om fraaie foto's van het klooster en de omgeving te maken. Wandel maar eens rond, dan zie je het vanzelf.  

Hoe kom ik bij het Tatev-Klooster?

Het klooster ligt in het zuidelijk deel van Armenië. De afstand van de hoofdstad Jerevan is 250 kilometer, wat in zo'n vier uur is te rijden. Het Tatev-klooster ligt aan de H45, deze weg slingert door de heuvels. Er is een parkeerplaats bij het klooster.