blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Donkey Sanctuary Bonaire

Uniek opvangcentrum voor ezels in de Cariben

Donkey Sanctuary Bonaire op Bonaire is een bezoek waard. Want op het eiland leven veel ezels. Je ziet ze al snel als je op het eiland bent. Met je bezoek help je de deze guitige dieren.

Maar deze dieren zijn in feite vogelvrij. Zowel in positieve als in negatieve zin. Dieren die in de problemen komen worden opgevangen in het Donkey Sanctuary Bonaire. Maar dat lost niet alles op.

De ezels zijn een probleem

Het aantal dieren op Bonaire nam de afgelopen jaren sterk toe. Want ze hebben op het eiland geen vijanden. En dus worden ze soms aangereden. Daarnaast vinden sommige mensen de ezels een probleem. Als je hier bent kun je zelf je mening vormen door naar het opvangcentrum te gaan en met mensen te praten.

Dichtbij bij het vliegveld ligt het  60 hectare grote terrein. De ezelopvang waar de Nederlandse Marina Melis een opvang begon voor de inmiddels beroemde ezels van Bonaire.

Het opvangcentrum Donkey Sanctuary Bonaire

Het Donkey Sanctuary Bonaire vangt ezels op en geeft ze een nieuw bestaan. De Spanjaarden introduceerden deze dieren, maar tegenwoordig zijn het de lievelingen van veel toeristen. In het Donkey Sanctuary Bonaire worden dieren die hulp nodig hebben opgevangen. Maar hier worden ook mannetjes gecastreerd, zodat hun aantal niet verder kan toenemen.

Ezels op Bonaire.

Het opvangcentrum voor ezels bezoeken

In het opvangcentrum vind je meer dan genoeg ezels, die nieuwsgierig bij je komen kijken. Vooral om te kijken of je wat te eten bij je hebt. En als je ze gaat aaien, komen er steeds meer. Een heerlijke excursie.

Een bezoek is niet alleen leuk en zeer amusant, maar ook leer je alles over deze prachtige dieren. Want lang niet iedereen is blij met deze dieren. En je zult vanzelf begrijpen waarom. Ook kun je hier een ezel adopteren. Een bezoek aan het Donkey Sanctuary Bonaire is ook leuk.

Meer informatie: donkeysanctuary.org