Waarom moet ik hier heen?

Dichtbij bij het vliegveld ligt het Donkey Sanctuary Bonaire, een 60 hectare groot terrein. De ezelopvang waar de Nederlandse Marina Melis een opvang begon voor de inmiddels beroemde ezels van Bonaire.

Donkey Sanctuary Bonaire op Bonaire is een bezoek waard. Want op het eiland leven veel ezels. Je ziet ze al snel als je op het eiland bent. Ze worden opgevangen in het Donkey Sanctuary Bonaire. Maar deze dieren zijn in feite vogelvrij. Zowel in positieve als in negatieve zin. Het aantal dieren nam de afgelopen jaren sterk toe.

Want ze hebben hier geen vijanden. En dus worden ze soms aangereden. Daarnaast vinden sommige mensen de ezels een probleem. Als je hier bent kun je zelf je mening vormen door naar het opvangcentrum te gaan en met mensen te praten.

Het opvangcentrum Donkey Sanctuary Bonaire

Het Donkey Sanctuary Bonaire vangt ezels op en geeft ze een nieuw bestaan. De Spanjaarden introduceerden deze dieren, maar tegenwoordig zijn het de lievelingen van veel toeristen. In het Donkey Sanctuary Bonaire worden dieren die hulp nodig hebben opgevangen. Maar hier worden ook mannetjes gecastreerd, zodat hun aantal niet verder toeneemt.

Ezels op Bonaire.
Ezels op Bonaire.

In het opvangcentrum vind je meer dan genoeg ezels, die nieuwsgierig bij je komen kijken. Vooral om te kijken of je wat te eten bij je hebt. En als je ze gaat aaien, komen er steeds meer. Een heerlijke excursie.

Een bezoek is niet alleen leuk en zeer amusant, maar ook leer je alles over deze prachtige dieren. Want lang niet iedereen is blij met deze dieren. En je zult vanzelf begrijpen waarom. Ook kun je hier een ezel adopteren. Een bezoek aan het Donkey Sanctuary Bonaire is ook leuk.

Meer informatie: donkeysanctuary.org

Corno’s reistips:

Bonaire leent zich uitstekend voor een heerlijke zonvakantie. Buiten het heerlijk kunnen snorkelen en duiken, is het ook leuk om het eiland te ontdekken. Je kunt Bonaire ook goed combineren met één van de andere Caribische eilanden of een ander land in Midden of Zuid-Amerika. Of per cruise aan doen.