Waarom moet ik hier heen?

Dichtbij bij het vliegveld ligt het Donkey Sanctuary Bonaire, een 60 hectare groot terrein. De ezelopvang waar de Nederlandse Marina Melis een opvang begon voor de inmiddels beroemde ezels van Bonaire.

Wie op Bonaire is ziet ze; ezels. Maar deze dieren zijn in feite vogelvrij. Zowel in positieve als in negatieve zin. Het aantal dieren nam de afgelopen jaren sterk toe. Want ze hebben hier geen vijanden. En dus worden ze soms aangereden.

Het Donkey Sanctuary Bonaire vangt ezels op en geeft ze een nieuw bestaan. De Spanjaarden introduceerden deze dieren, maar tegenwoordig zijn het de lievelingen van veel toeristen. In het Donkey Sanctuary Bonaire worden dieren die hulp nodig hebben opgevangen. Maar hier worden ook mannetjes gecastreerd, zodat hun aantal niet verder toeneemt.

Typisch sfeerbeeld van Bonaire.
Typisch sfeerbeeld van Bonaire. Bemep

In het opvangcentrum vind je meer dan genoeg ezels, die nieuwsgierig bij je komen kijken. Vooral om te kijken of je wat te eten bij je hebt. En als je ze gaat aaien, komen er steeds meer…

Een bezoek is niet alleen leuk en zeer amusant, maar ook leer je alles over deze prachtige dieren. Want lang niet iedereen is blij met deze dieren. Ook kun je een ezel adopteren. Een bezoek aan het Donkey Sanctuary Bonaire is zeer de moeite waard.

Meer informatie: donkeysanctuary.org

Corno’s reistips:

Bonaire leent zich uitstekend voor een heerlijke zonvakantie. Buiten het heerlijk kunnen snorkelen en duiken, is het ook leuk om het eiland te ontdekken. Je kunt Bonaire ook goed combineren met één van de andere Caribische eilanden of een ander land in Midden of Zuid-Amerika. Of per cruise aan doen.