Klein Bonaire

Neem de watertaxi naar Klein Bonaire om te snorkelen

Klein Bonaire is wereldberoemd vanwege de natuur. En dan met name de onderwaterwereld. De mangroven rond het koraaleiland zijn een belangrijke kraamkamer voor vissen, schelpdieren en zeeschildpadden. De dierenwereld behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van dit eiland. Wat je snel zult merken als je hier bent.

Voor de kust van Bonaire op de Nederlandse Antillen, ligt Klein Bonaire. Het is een onbewoond eiland waar je kunt zwemmen, zonnen en duiken of snorkelen. Het ligt op zo'n 800 meter van Bonaire en is eenvoudig te bereiken vanuit Kralendijk. 

Snorkelen en duiken

Het is mogelijk om vanaf de watertaxi met de stroom mee te snorkelen langs het rif. Hier zie je kleurrijk koraal, tropische vissen en veel grote zeeschildpadden zoals de soepschildpad, karetschildpad en soms een lederschildpad. Een ontmoeting met deze unieke dieren is bijna gegarandeerd. En een ware belevenis, eentje waar je u tegen zegt.

Meer informatie: www.watertaxikleinbonaire.com/

Bonaire Marine Park

Dit onbewoonde eiland ligt voor de kust van Bonaire. In 1999 werd het onderdeel van het Bonaire Marine Park en werd verzekerd dat het nooit bebouwd zou worden. Talloze hotelketens hadden al plannen klaar liggen om hier luxueuze lodges neer te zetten. Met je komst ben je er zeker van dat je geld wordt besteed aan de instandhouding van het natuurgebied. Waardoor de wilde dieren de ruimte krijgen die ze nodig hebben.