Waarom moet ik hier heen?

Klein Bonaire is een onbewoond eiland voor de kust van Bonaire. In 1999 werd het onderdeel van het Bonaire Marine Park en werd verzekerd dat het nooit bebouwd zou worden. Talloze hotelketens hadden al plannen klaar liggen om hier luxueuze lodges neer te zetten.

Klein Bonaire is wereldberoemd vanwege de natuur. En dan met name de onderwaterwereld. De mangroven rond het eiland zijn een belangrijke kraamkamer voor vissen en schelpdieren. Het is eenvoudig te bereiken vanuit Kralendijk. Voor de kust van Bonaire, Nederlandse Antillen, ligt Klein Bonaire. Een onbewoond eiland waar je kunt zwemmen, zonnen en duiken of snorkelen.

Snorkelen en duiken

Het is mogelijk om vanaf de watertaxi met de stroom mee te snorkelen langs het rif. Hier zie je kleurrijk koraal, tropische vissen en veel grote zeeschildpadden. Dit is een ware belevenis. Eentje waar je u tegen zegt.

Meer informatie: www.watertaxikleinbonaire.com/

Corno’s reistips:

Bonaire leent zich uitstekend voor een heerlijke zonvakantie. Buiten het heerlijk kunnen snorkelen en duiken, is het ook leuk om het eiland te ontdekken. Je kunt Bonaire ook goed combineren met één van de andere Caribische eilanden of een ander land in Midden of Zuid-Amerika. Of per cruise aan doen.

Snorkelen