Waarom moet ik hier heen?

De keistraten, de pastel gekleurde huizen en de paleizen en pleinen zijn kenmerkend voor de stad Trinidad in Cuba. Het leven in Trinidad speelt zich voornamelijk af op straat.

Trinidad is heerlijk om in rond te dwalen. Deze stad ademt alles uit wat Cuba zo intrigerend maakt. Een rijk verleden, karakteristieke mensen, klassieke auto’s en muziek. Een plek om simpelweg te gaan zitten en het dagelijkse leven te aanschouwen.

De rijkdom van Trinidad komt voor een groot deel van de suikerrietboeren in de nabijgelegen Vallei de los Ingenios. Het historische centrum behoort tot het Werelderfgoed van UNESCO. En als je hier rondloopt begrijp je waarom.

Corno’s reistips:

Als je naar Cuba gaat, is het aan te raden om meerdere delen van het eiland te bezoeken. Je kunt dit zelf (ter plekke) regelen of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Ik ben reeds twee keer in Cuba geweest. Lees hier mijn laatste reisverhaal:

Cuba; De mooiste rondreis

Ga je naar Cuba? ,,Ja, ga maar snel. Voordat alles weg is." Van diverse kanten hoorde ik het. Ik maak een rondreis van twee weken.

Reisverhaal
Rondreis Cuba

Door de recente afspraken met 'aartsvijand' Amerika zal Cuba gaan veranderen. Of is het eigenlijk al aan het veranderen. Tijdens mijn rondreis maak ik letterlijk een reis terug in de tijd. De grote vraag is; hoe lang nog?