Paardrijden in Viñales

Beste manier om dit unieke gebied in Cuba te ontdekken

Paardrijden in Vallei van Viñales de ideale manier om de beroemde Vallei van Viñales te leren kennen. Zittend op een paard is een bijzondere excursie in dit beroemde deel van Cuba.

In de Viñales-vallei vind je veel tabaksplantages. Een goede manier om het gebied te verkennen is per paard. Tijdens de paardrijtocht maak je onder meer een stop bij een tabaksboer waar je kunt kijken hoe het maken van een sigaar in zijn werking gaat.

Ik heb deze excursie zelfs twee keer gedaan. Een keer een uurtje, maar dat was niet genoeg. Dus klom ik een dag later nog een keer op een paard. Maar dan voor een gehele dag.

Hoe ziet de excursie paardrijden in Viñales er uit?

Je kunt hier enkele uren rond stappen op een paard, maar ook dagen. Waarbij je bijvoorbeeld ook tabaksplantages kunt bezoeken. Diverse hotels in het gebied bieden paardrijtochten met een gids aan. Vraag er naar.

De gids bij het paardrijden in Viñales. ©Corno van den Berg

Hoe lang zal ik gaan?

Je kunt een uur, een paar uur, een halve dag of een hele dag paarrijden hier. Het gebied is ongekend groot, dus dat mag een probleem zijn. Als je enkele uren gaat kom je waarschijnlijk andere toeristen tegen. 

Ik merkte bij de complete dagexcursie dat ik op afgelegen plekken kwam. Waar weinig andere toeristen komen. Behalve bij het restaurant voor de lunch. En door de langere duur heb ik ook veel meer het gevoel dat ik hier echt op pad ben geweest. Al met al dus een goede beslissing.

Beste tijd voor de excursie paardrijden in Viñales:

Met name in de vroege ochtend of late namiddag is het licht in de vallei zacht en geeft het een mystieke sfeer. En dan is het nog niet te warm. Sterker nog, het kan zelfs fris zijn merkte ik. Maar als de zon boven de horizon piept is het echt genieten.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Cuba

Lees mijn Tips
Bekijk alle artikelen