Waarom moet ik dit dier zien?

De Kerguelenzeebeer kom je met name op South-Georgia veel tegen, vooral op de stranden. Deze dieren zijn eenvoudig te herkennen aan hun kleine, maar goed zichtbare oortjes.

Engelse naam: Antarctic fur seal, Latijnse naam: arctocephalus gazella

Je kunt deze dieren het gehele jaar spotten. De mannetjes laten in het voorjaar (november/december) opvallend territoriaal gedrag zien. Ze vallen alles aan dat in hun buurt komt, ook toeristen.

De naam komt van het eiland Kerguelen, waar ze ooit massaal leefden. Het belangrijkste voedsel voor deze dieren is krill. De grote uitgevallen mannetjes eten ook vissen, inktvissen en als ze de kans krijgen een pinguïn. Deze soort was eind negentiende eeuw bijna uitgestorven door de pelsjacht. De laatste decennia zijn hun aantallen weer toegenomen. Op South-Georgia leven meer dan een miljoen exemplaren.

Tips voor je reis naar Antarctica

Het wordt wel de mooiste reis ter wereld genoemd. En dan de lange versie, dus via de Falklandeilanden en South-Georgia, ongekende natuurparadijzen. Alleen per boot te doen in 18 tot 20 dagen. De reis van mijn leven.

Reisverhaal
Tips voor je reis naar Antarctica

Het wordt wel de mooiste reis ter wereld genoemd. En dan de lange versie, dus via de Falklandeilanden en South-Georgia, ongekende natuurparadijzen. Alleen per boot te doen in 18 tot 20 dagen. De reis van mijn leven.

 

De beste plekken om de Kerguelenzeebeer te zien: