Kerguelenzeebeer: Beste plekken om het dier te zien - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Kerguelenzeebeer

Onbekende bewoner van het Antarctisch gebied

669

TOP 1.687

De Kerguelenzeebeer kom je met name op South-Georgia veel tegen, vooral op de stranden. Deze dieren zijn eenvoudig te herkennen aan hun kleine, maar goed zichtbare oortjes.

Je kunt deze dieren het gehele jaar spotten. De mannetjes laten in het voorjaar (november/december) opvallend territoriaal gedrag zien. Ze vallen alles aan dat in hun buurt komt, ook toeristen.

De naam komt van het eiland Kerguelen, waar ze ooit massaal leefden. Het belangrijkste voedsel voor deze dieren is krill. De grote uitgevallen mannetjes eten ook vissen, inktvissen en als ze de kans krijgen een pinguïn. Deze soort was eind negentiende eeuw bijna uitgestorven door de pelsjacht. De laatste decennia zijn hun aantallen weer toegenomen. Op South-Georgia leven meer dan een miljoen exemplaren.

Beste plekken om de kerguelenzeebeer te zien

Valdés-schiereiland

Valdés-schiereiland
Het Valdés-schiereiland staat bekend om zijn vele wilde dieren. De lokale naam is Península Valdés voor dit ruim 4.000 km2 groot schiereiland in Argentinië. Het is een broedkamer voor talloze dieren. En dit alles (opvallend genoeg) met een beperkte bescherming. Valdés is een ruig gebied in Patagonië. Waar je talloze bijzondere excursies kunt maken.
Lees verder

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.