Chimpanzee Conservation Center

In het Haut Niger National Park worden chimpanzees opgevangen

In het Chimpanzee Conservation Center in het Haut Niger National Park in Guinee worden vooral verweesde (en soms misbruikte) chimpansees opgevangen. Daarna volgt een intensief programma om te dieren klaar te maken voor een terugkeer in de natuur. Dit proces duurt minimaal tien jaar.


Het zijn van die verhalen die je af en toe hoort. Zoals dit van chimpansees in het bij toeristen relatief onbekende Guinee. In dit Afrikaanse land aan de westkust van Afrika leven chimpansees, die steeds vaker worden gevangen om als huisdier te fungeren.

Iedereen die het Chimpanzee Conservation Center bezoekt helpt al mee. Je kunt ter plekke zien hoe de verzorgers omgaan met de dieren, alsook leren over de problemen die deze mensapen in hun leven tegen komen. en als je apen eenmaal ziet, ben je verkocht…

Je kunt een chimpansee adopteren, maar ook als vrijwilliger helpen om de dieren te beschermen. Dan moet je wel minimaal zes maanden beschikbaar zijn, maar dit is naast zinvol bezig zijn ook vooral zeer leerzaam.

Meer informatie: www.projetprimates.com