Waarom moet ik hier heen?

Roatán is het grootste eiland van de Baai- eilanden en ligt voor de kust van Honduras. Het eiland wordt omringd door het tweede grootste rif ter wereld, het Meso-American Reef. Het eiland zelf is een oase voor rustzoekers.

Roatán; een weinig bekend eiland op de grens van de Caraïben en Midden-Amerika. De sfeer is relaxt, zeker op de diverse stranden en de omliggende barretjes en restaurants. Waar je veel verse vis kunt verwachten.

De beroemde 'Banana Man' met zijn bananendonut op Roatan.
De beroemde ‘Banana Man’ met zijn bananendonut op Roatán. Corno van den Berg

Het eiland Roatán wordt omgeven door het immense Meso-American Reef, waartoe bijvoorbeeld ook het Belize Barrier Reef behoort alsook alle koraaleilandjes voor de kust van Mexico.

Dolfijnen bij Roatan.
Dolfijnen bij Roatán. Corno van den Berg

De dieren van Roatán

Het rif is een thuisbasis voor haaien, schildpadden en exotische vissen. Maar ook dolfijnen. Er zijn veel plekken waar je vanaf het strand het water in kunt lopen en kunt snorkelen.

Meer informatie: tourismroatan.com

Honduras; onbekend Midden-Amerika

Honduras? Ik ken alleen Copan, ooit de rijkste stad van de Maya's. Kijk dat is nog eens intrigerend reizen.

Reisverhaal
Honduras

Honduras? Het blijft lange tijd stil. ,,Is het niet gevaarlijk?" Het is een van de weinige reacties onder vrienden en kennissen. De revolutie is inmiddels al tien jaar voorbij. Verder ken ik ook alleen maar Copan, ooit de rijkste stad van de Maya's. Hoog...

DuikenEilandenSnorkelen