Afdalen in een vulkaan op IJsland

Enige plek ter wereld waar je een vulkaan van binnen kunt verkennen

Afdalen in een vulkaan. Het kan op IJsland; het land van de vulkanen. En dus kun je hier ook letterlijk een vulkaan bezoeken. De Thrihnukagigur-vulkaan is een van de weinige vulkanen ter wereld waarin je kunt afdalen. Hier lees je alles over de excursie met tips voor jouw bezoek.

De Thrihnukagigur is een unieke vulkaan op IJsland. Die duizenden jaren geleden is uitgebarsten, maar nu niet meer actief is. Via een soort kabelbaan kun je afdalen in de vulkaan. Let wel: dit is een tocht van ruim 120 meter...

Hoe ziet de excursie er uit?

In de vulkaan op IJsland excursie.

Je wordt opgehaald in Reykjavik of bij je accommodatie in de buurt. Je krijgt onderweg uitleg over de trip. Met tips over de veiligheid en de helm en lamp die je mag gebruiken. Alsook hoe je het beste foto’s kunt maken in de ruimte met weinig licht. 

Bij aankomst moet je nog een stukje lopen voordat je bij de grot komt. Deze doemt eigenlijk ineens op. Via een speciale lift klim je in een soort bakkie. Via een ingenieuze lift daal je af in dit donkere gat, dat door speciale lampen wordt verlicht. Deze gaat langzaam naar beneden. Waarbij je steeds meer ziet. Het voelt aan alsof je een mijn in gaat.

In de vulkaan sta je in een immense kamer met talloze kleuren door de vele mineralen en grondstoffen. Je ogen moeten even wennen aan het weinige licht, maar je ziet al snel meer en meer. Het beste kun je foto’s met je statief maken. Of je camera op een van de rotsen leggen, zodat hij stil ligt als je de foto maakt.

Overnachten in Reykjavik

De meeste bezoekers doen een dagexcursie vanuit de hoofdstad. Ik ook, waarbij ik een nacht had geslapen in een hotel. Er zijn ook diverse bed & breakfasts en appartementen die je eenvoudig kunt boeken. Wees wel op tijd, want de meeste zijn snel volgeboekt.   

Bekijk de leukste accommodaties in de hoofdstad

Ongekend mooi en kleurrijk

Elke foto of video doet tekort aan hetgeen je ziet. Want dit is niet vast te leggen. Te groot, te imposant. Je voelt je nietig en overweldigd. Het is een dure excursie, maar wel echt uniek in de wereld.

De Thrihnukagigur-vulkaan is eenvoudig te bereiken. Hij ligt op een half uurtje rijden van de hoofdstad Reykjavík.

Meer informatie:
insidethevolcano.com

Naar IJsland?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips

alle 41 artikelen over IJsland

Bekijk alle artikelen