Waarom moet ik hier heen?

De Thrihnukagigur  is een unieke vulkaan op IJsland. Die duizenden jaren geleden is uitgebarsten, maar nu niet meer actief is. Via een soort kabelbaan kun je afdalen in de vulkaan. Let wel: dit is een tocht van ruim 120 meter...

Afdalen in een vulkaan. Het kan op IJsland; het land van de vulkanen. En dus kun je hier ook letterlijk een vulkaan bezoeken. De Thrihnukagigur-vulkaan is een van de weinige vulkanen ter wereld waarin je kunt afdalen. Hier lees je alles over de excursie met tips voor jouw bezoek.

Hoe ziet de excursie er uit?

Je wordt opgehaald in Reykjavik of bij je accommodatie in de buurt. Je krijgt onderweg uitleg over de trip. Met tips over de veiligheid en de helm en lamp die je mag gebruiken. Alsook hoe je het beste foto’s kunt maken in de ruimte met weinig licht.

Bij aankomst moet je nog een stukje lopen voordat je bij de grot komt. Deze doemt eigenlijk ineens op. Via een speciale lift klim je in een soort bakkie. Via een ingenieuze lift daal je af in dit donkere gat, dat door speciale lampen wordt verlicht. Deze gaat langzaam naar beneden. Waarbij je steeds meer ziet. Het voelt aan alsof je een mijn in gaat.

In de vulkaan sta je in een immense kamer met talloze kleuren door de vele mineralen en grondstoffen. Je ogen moeten even wennen aan het weinige licht, maar je ziet al snel meer en meer. Het beste kun je foto’s met je statief maken. Of je camera op een van de rotsen leggen, zzdat hij stil ligt als je de foto maakt.

Kristjan Maack
De vulkaan ontdekken. Kristjan Maack

Ongekend mooi en kleurrijk

Elke foto of video doet tekort aan hetgeen je ziet. Want dit is niet vast te leggen. Te groot, te imposant. Je voelt je nietig en overweldigd. Het is een dure excursie, maar wel echt uniek in de wereld.

De Thrihnukagigur-vulkaan is eenvoudig te bereiken. Hij ligt op een half uurtje rijden van de hoofdstad Reykjavík.

Meer informatie:
insidethevolcano.com
Reviews op Tripadvisor

Corno’s reistips:

Als je IJsland bezoekt, moet je eigenlijk wel het eiland rond gaan. Afhankelijk van het aantal dagen, kun je je route kiezen. Of van tevoren een rondreis boeken zodat je zeker bent dat je de belangrijkste bezienswaardigheden niet mist.

Lees ook Mijn Reisverhaal over IJsland:

Rondreis IJsland: De mooiste route

IJsland! Een eiland waar de horizon is gevuld met ongekende landschappen, talloze wilde dieren en natuurlijk de ruige IJslanders zelf. Ik ga het bezoeken, maar dan anders dan normaal.

Reisverhaal
Rondreis ijsland

IJsland! Een eiland waar de horizon is gevuld met ongekende landschappen, talloze wilde dieren en natuurlijk de ruige IJslanders zelf. Ik ga het bezoeken, maar dan anders dan normaal.

Vulkanen