blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Het Laatste Avondmaal van Da Vinci

Wereldberoemd fresco in het Santa Maria delle Grazie in Milaan

Het Laatste Avondmaal in Santa Maria delle Grazie is wereldberoemd en is te vinden in Milaan. Deze kerk, en het klooster, werden gebouwd in 1492. Het is uitgeroepen tot Werelderfgoed van UNESCO. Als je naar binnen wandelt zie je al snel waarom.

Het behoort tot de absolute topstukken uit de kunst. Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci is in al zijn glorie te zien in een kerk met klooster in Milaan. Al vind je hier meer meesterwerken. Kijk maar om je heen.

Uniek schilderij

Leonardo da Vinci was een multi-talent. Schilderen was er absoluut een van. Mede daarom kreeg hij diverse opdrachten van de Kerk voor het vervaardigen van religieuze kunst. Waaronder Het Laatste Avondmaal, een van zijn absolute topstukken. Hij maakte dit kunstwerk in 1498.

Het Santa Maria delle Grazie in Milaan.

Let op!

Het Laatste Avondmaal is een zeer populaire bezienswaardigheid. Per tijdslot wordt een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Dit betekent dat je je toegangskaarten van tevoren moet kopen om zeker te zijn dat jij Het Laatste Avondmaal kunt bekijken.

Boek je excursie online

Overnachten in Milaan

Een stedentrip naar Milaan wordt steeds populair. Je kunt kiezen uit kleinschalige hotels, goedkope hostels en handige appartementen. Deze kun je eenvoudig online boeken. Hou er wel rekening mee dat de hotels snel zijn volgeboekt, dus wees er op tijd bij.

Hoe kom ik er?

Je kunt dit meesterwerk zien in het Santa Maria delle Grazie (Onze-Lieve-Vrouw van Genade) in Milaan. Neem de tijd voor je bezoek. De kerk en klooster is erg fraai.

alle 64 artikelen over Italië

Bekijk alle artikelen