Milaan

Heerlijke stad in het noorden van Italië

Milaan in Italië staat bekend als lekkere stad om te winkelen. En ja, ze hebben het mooiste winkelcentrum van Europa. Maar vergeet ook niet de immense Kathedraal van Milaan te bezoeken. En te beklimmen. Maar er is meer te zien in deze wereldstad. Dit zijn de bezienswaardigheden

De naam Milaan komt volgens geleerden van het Latijnse Mediolanum. Dit betekent in het midden van de vlakte. Wat wel te verklaren is, want deze stad ligt midden in de Povlakte. Al is daar tegenwoordig weinig meer van te zien, helaas.

Ideaal voor een stedentrip

Wie naar Milaan reist proeft het Italiaanse leven. En Milaan is ideaal voor een stedentrip. Waarbij je cultuur kunt opsnuiven, lekker kunt eten en drinken alsook volop kunt shoppen. Met opvallend veel dure winkels, maar ook kleine winkeltjes met veel kleinere prijsjes.

Kathedraal van Milaan

Kathedraal van Milaan.

De Kathedraal van Milaan behoort tot de mooiste kathedralen ter wereld. Op het moment dat je het plein in Milaan oploopt is hij indrukwekkend. Dit is de grootste kathedraal van Italië, en een van de grootste kathedralen op aarde. Je kunt hem bezoeken, maar alleen al het plein is zeer de moeite waard. 

Lees mijn artikel over de Kathedraal van Milaan

Laatste Avondmaal van Da Vinci

Het Laatste Avondmaal in Milaan.

Het Laatste Avondmaal in de kerk Santa Maria delle Grazie is wereldberoemd. Deze kerk, en het klooster, werden gebouwd in 1492. Het is uitgeroepen tot Werelderfgoed van UNESCO. Als je naar binnen wandelt zie je al snel waarom. Je moet wel een entreeticket kopen, dit kan vooraf.

Lees mijn artikel over het Laatste Avondmaal van Da Vinci

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan.

Als je van shoppen houdt dan moet je dit bezoeken. Galleria Vittorio Emanuele II is een bijzondere overdekte winkelstraat. Het is vooral beroemd door  marmeren mozaïeken vloer en een grote glazen koepel in het midden. En de talloze winkels natuurlijk.

Lees mijn artikel over Galleria Vittorio Emanuele II

Overnachten in Milaan

Een stedentrip naar Milaan wordt steeds populair. Je kunt kiezen uit kleinschalige hotels, goedkope hostels en handige appartementen. Deze kun je eenvoudig online boeken. Hou er wel rekening mee dat de hotels snel zijn volgeboekt, dus wees er op tijd bij.

Beleef het Italiaanse voetbal

Daarnaast kun je een voetbalwedstrijd bezoeken van zowel Inter Milan als Ac Milan, twee grootmachten in het Italiaanse voetbal. Een voetbalwedstrijd meemaken is een hele belevenis, die erg intens is.

Boek je excursie online

Bezienswaardigheden van Milaan

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Italië

Lees mijn Tips