Kathedraal van Milaan

Grootste kathedraal van Italië

De Kathedraal van Milaan behoort tot de mooiste kathedralen ter wereld. Op het moment dat je het plein in Milaan oploopt is hij indrukwekkend. Dit is de grootste kathedraal van Italië en één van de grootste kathedralen op aarde. Dit zijn de bezienswaardigheden van de Kathedraal van Milaan.

Deze kathedraal is een meesterwerk van gotische kunst. Die zowel van binnen als van buiten zeer de moeite waard is. Ga met de trap omhoog en loop op het dak tussen de duizenden beelden en tientallen torentjes door. De lokale naam is Duomo di Milano.

Het interieur

Binnen zijn talloze kunstwerken te bezichtigen, waaronder een beeld van de heilige Bartholomeus. Dwaal rond en je zult verbaasd zijn over de rijkdom. Zorg wel dat je vroeg op de dag gaat, om de grote groepen bezoekers te voorkomen. Of ga aan het einde van de dag. Vraag wel vooraf wanneer de deuren weer dicht gaan. 

Het dak van de Kathedraal van Milaan

Het uitzicht van de Kathedraal van Milaan.

Het meest bijzondere is het dak van de Kathedraal van Milaan. Je kunt het dak eenvoudig bezoeken. Al is het hier vaak druk. Naast het heerlijke uitzicht over de stad, struikel je hier bijna over de vele beelden en torentjes. Dit is een perfecte plek voor foto's. Zeker aan het einde van de dag.

Overnachten in Milaan

Een stedentrip naar Milaan wordt steeds populair. Je kunt kiezen uit kleinschalige hotels, goedkope hostels en handige appartementen. Deze kun je eenvoudig online boeken. Hou er wel rekening mee dat de hotels snel zijn volgeboekt, dus wees er op tijd bij.

Boek je tickets online

Hoe kom ik er?

De kerk staat aan het Domplein in het hart van Milaan. Hou er rekening mee dat de Kathedraal van Milaan een van de meest populaire bezienswaardigheden is van Milaan. Waardoor het hier vaak druk is. Probeer de weekenden te mijden als je niet wilt verdrinken in de toeristen.

alle 64 artikelen over Italië

Bekijk alle artikelen