Top van de Vesuvius beklimmen: 5 Handige Tips - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Top van de Vesuvius beklimmen

Wereldberoemde vulkaan met een schrikbarend verleden

De Vesuvius behoort tot de meest bekende vulkanen op aarde. Deze 1.281 meter hoge vulkaan in het zuiden van Italië wordt gevreesd, maar ook bewonderd. En je kunt hem beklimmen. Het is een heerlijke dagtrip, al kun je de excursie ook in een halve dag doen.

Het is een van de meest actieve vulkanen van de wereld. Al is hij sinds 1944 rustig. Dus je kunt relatief veilig de klim naar boven wagen. Vanaf de top zie je de indrukwekkende krater en heb je een weids uitzicht over de omgeving.

Tips voor de beklimming van de Vesuvius:

Deze vulkaan heeft een doorsnede van 8 kilometer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een eruptie grote gevolgen heeft. Zoals te zien is in Pompeï, de stad die werd verzwolgen onder stof en lava. In het jaar 79 zorgde een vulkaanuitbarsting ervoor dat Pompeii, alsook Herculaneum en Stabiae onder een 6 meter dikke laag as en brokken puimsteen verdween.

De wandeling naar de top van Vesuvius.

De vulkaan is actief, maar slapend, zoals dat zo mooi heet. Waardoor het mogelijk is naar de kraterrand te lopen. De klim is niet zwaar, maar je moet wel half uur klimmen. En weer naar beneden natuurlijk.

Op een goede dag zijn zelfs de resten van Pompeii te zien. In de winter is de vulkaan vaak besneeuwd, wat een extra dimensie met zich mee brengt. Let op de flora en fauna in de buurt van de krater. Deze heeft zich aan de bodem en omstandigheden aangepast.

Hoe kom ik bij de Vesuvius?

Neem de trein van Napels naar Ercolano (25 minuten). Buiten het station zie je de ‘Vesuvio’ shuttlebus die naar het begin van het wandelpad brengt. En dan zigzag je omhoog tot je bij de krater bent. Vanwaar je gedeeltelijk rond de krater kunt lopen.

alle 62 artikelen over Italië

Bekijk alle artikelen