Waarom moet ik hier heen?

Dunn’s River Waterfall is de meest beroemde waterval van Jamaica. Het is een 180 meter lange en 55 meter hoge waterval waarvan het water uit de rivier rechtstreeks de zee in stroomt. Erg bijzonder om te zien.

Dunn’s River Falls is een absolute must als je naar Jamaica gaat. Deze waterval kun je beklimmen, waardoor het een unieke excursie is. De waterval ligt in het (gematigde) regenwoud van Jamaica. Een heerlijke groene omgeving waar je los kunt gaan in het water. In de eerste plaats om lekker bezig te zijn, maar ook vooral om af te koelen en te genieten.

Dunn's River Falls in Jamaica.
Een stelletje beklimt Dunn’s River Falls in Jamaica. Corno van den Berg

Beklimming van Dunn’s River Falls

Dunn’s waterval loopt trapsgewijs naar beneden waardoor je overal kleine lagunes vindt. Het is een van de mooiste watervallen ter wereld die je mag beklimmen. Veel watervallen zijn te gevaarlijk ervoor, maar deze niet. Je kan hier relatief eenvoudig omhoog (en omlaag) klimmen, maar je kunt er ook gewoon zwemmen in de diverse poelen.

Je kunt zowel zelfstandig om hoog klimmen, als dit met een gids doen. Er zijn diverse opstapplekken. De mooiste route is vanaf het strand. Dan kun je onder weg door omhoog klimmen en klauteren. En dan zie je vanzelf de grotere zwempoelen.

Kijk onderweg hoe het water de rotsen heeft afgeslepen. De meesten zijn opvallend rond en ook behoorlijk glad. Let dus op. Met name op plekken waar algen groeien kun je snel onderuit gaan. Dit zijn de donkere plekken en die kun je beter vermijden. Je kunt ook speciale waterschoenen aandoen, maar het is relatief eenvoudig met blote voeten. als je je onderweg maar goed vasthoudt. En je rustig voort beweegt.

Dunn's River Falls.
Dunns River Falls met een gids. Corno van den Berg

Eenmaal boven kun je via het pad naar beneden, maar je kunt natuurlijk ook naar beneden klimmen. Al is dit best lastig, maar dat merk je vanzelf.

Hoe voorkom ik de drukte?

Zorg dat je hier vroeg in de ochtend bent, dan heb je de watervallen voor jezelf. Meestal komen er ook cruisegangers (in grote groepen), waardoor de watervallen plotseling heel druk worden. Vandaar dat de ochtend het best is. Ook in de namiddag kun je op je gemak in het water zitten en luisteren naar de geluiden van het bos om je heen.

Meer informatie: www.dunnsriverfallsja.com

Corno’s reistips:

Een vakantie naar Jamaica is zo geregeld. Je kunt alles zelf boeken of via een reisorganisatie een rondreis regelen. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Lees Mijn Reisverhaal over Jamaica:

Jamaica: Parel in de Cariben

‘Yah man!’ Het is de meest gehoorde term in Jamaica. Die bijna zingend wordt uitgesproken. En het staat voor alles wat het eiland in de Cariben uitstraalt.

Reisverhaal

Dit is mijn eerste reis naar Jamaica. Waarbij ik vooral benieuwd ben naar de diversiteit van het land. En naar de sfeer van het land. Tijdens mijn rondreis doe ik talloze excursies, waaronder enkele hele bijzondere. Op de foto voer ik...