Malediven

De ultieme droombestemming

De Malediven, of Maldiven, is toch wel de ultieme tropische droombestemming. Deze eilandengroep ligt ten zuidwesten van India in de Indische Oceaan.

Stranden zo wit als sneeuw, oases van groene palmbomen, strakblauwe lucht en turquoise zeewater met zicht tot op de bodem; de Malediven zijn het paradijs op aarde.

Meer dan 1.100 eilanden

De eilandengroep bestaat uit 1.190 koraaleilanden. Deze liggen verspreid over 26 atollen in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India. Waar je kunt zonnen, uitrusten maar ook spectaculair kunt snorkelen, zwemmen en duiken.

Strandvakantie

Elk eiland is perfect voor een strandvakantie. Het klimaat is aangenaam, het water warm, het zand opvallend wit en zacht en je hotel of lodge voorzien van veel gemakken.

Villa’s op het strand

Op de diverse eilanden staan veel villa’s met uitzicht op zee. Waarbij er bijna altijd ook een zwembad in de buurt is. Meestal zijn er talloze excursies te boeken naar beschermde natuurgebieden om te wandelen en om te snorkelen of duiken bijvoorbeeld. Ook zijn er vaak sunset cruises, waarbij je met een bootje het water opgaat en de zon in zee ziet zakken. Onder het genot van een drankje. Ik maakte een vistrip, waarbij ik ging vissen. En al snel een vis ving, ondanks mijn beperkte ervaring.  

Je hebt de villa’s en bungalows in alle klassen, al vind je op de Malediven wel opvallend veel luxe accommodaties. Die vaak aan land staan, maar bijvoorbeeld ook in het water te vinden zijn. 

Bungalows in zee

De Malediven zijn beroemd om de luxe kamers die in de zee zijn gebouwd. Veel daarvan hebben een heerlijk strandbed en een buiten jacuzzi. Sommige bungalows hebben zelfs een glijbaan; van de eerste verdieping glij je zo de zee in. 

Diverse bungalows hebben een glazen bodem. Zodat je zo de vissen voorbij ziet zwemmen. Of een zeeschildpad. Of scholen vissen en een baby haai zoals ik zag. Je moet het zien om te geloven. 

Trouwbestemming Malediven

De Maldiven zijn ideaal voor je honeymoon. Je kunt er je huwelijksreis naar toe boeken, maar ook daadwerkelijk trouwen. Al dit is wel duur.

Er zijn meer dan genoeg prijzige, maar zeer luxueuze bungalows, lodges en kamers. Je kunt zelfs je eigen privé-eiland huren, zodat je optimaal van elkaar kunt genieten. En dineren aan het strand, terwijl de zon langzaam onder gaat. Overdag kun je een relaxte massage krijgen, en het water in duiken als het even te warm wordt.

How tropical can it get? ©Corno van den Berg

Duiken en snorkelen

En als je van duiken en snorkelen houdt ben je ook op de juiste plek. De vele eilandjes vormen een natuurlijke bescherming voor het koraal en haar bewoners zoals reuzenmanta’s, barracuda’s, koraalvissen, haaien en diverse soorten zeeschildpadden. Nergens anders ter wereld kun je het hele jaar door genieten van prima zicht onderwater en een aangename temperatuur van het water.

De hoofdstad Male

Mocht je van het strand en water eventjes genoeg hebben breng dan een bezoek aan de hoofdstad Male. Male is eigenlijk een eiland op zichzelf en het is leuk om er per boot naar toe te varen. Ga eens kijken in het Paleis van de Sultan wat tegenwoordig het Nationaal Museum is of ga shoppen voor souvenirs bij Independence Square.

Beste tijd voor de Malediven

De Malediven kun je het gehele jaar bezoeken. De temperatuur van het zeewater is altijd lekker. De helderheid van het water kan nog wel eens per periode verschillen. De beste tijd om te duiken is tussen januari en maart.

Alle 4 Bucket List Tips voor Malediven