Waarom moet ik hier heen?

Stranden zo wit als sneeuw, oases van groene palmbomen, strakblauwe lucht en turquoise zeewater met zicht tot op de bodem; de Malediven zijn het paradijs op aarde.

Lokale naam: Dhivehi Raa’jeyge Jumhooriyya, Engelse naam: the Republic of Maldives

De ultieme tropische droombestemming is toch wel de Malediven, ten zuidwesten van India in de Indische Oceaan. Een perfecte strandvakantie of honeymoon-bestemming met volop luxe en zelfs je eigen privé-eiland.

De eilandengroep bestaat uit 1190 koraaleilanden over 26 atollen in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India, waar je spectaculair kunt snorkelen, zwemmen en duiken.

En als je van duiken en snorkelen houdt ben je ook op de juiste plek. De vele eilandjes vormen een natuurlijke bescherming voor het koraal en haar bewoners zoals manta’s, barracuda’s, koraalvissen en schildpadden. Nergens anders ter wereld kun je het hele jaar door genieten van prima zicht onderwater en een aangename temperatuur van het water.

Corno’s reistips:

Als je naar de Malediven wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of je laten ontzorgen door een reisorganisatie. Vaak wordt een bezoek gecombineerd met een rondreis door Sri Lanka. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Mocht je van het strand en water eventjes genoeg hebben breng dan een bezoek aan de hoofdstad Male. Male is eigenlijk een eiland op zichzelf en het is leuk om er per boot naar toe te varen. Ga eens kijken in het Paleis van de Sultan wat tegenwoordig het Nationaal Museum is of ga shoppen voor souvenirs bij Independence Square.

Beste tijd voor de Malediven:

De Malediven kun je het gehele jaar bezoeken. De temperatuur van het zeewater is altijd lekker. De helderheid van het water kan nog wel eens per periode verschillen. De beste tijd om te duiken is tussen januari en maart.

Meer informatie: www.visitmaldives.com

De Malediven; Verdwijnend paradijs

Het behoort tot de mooiste gebieden op aarde. Parelwitte stranden, groene palmbomen en ongekend helderblauw water. Met accommodaties die vaker in de zee staan dan er naast. De ultieme beleving?

Reisverhaal

Malediven; Het behoort tot de mooiste gebieden op aarde. Parelwitte stranden, groene palmbomen en ongekend helderblauw water. Dat ook nog eens lekker warm is. Met accommodaties die vaker in de zee staan dan er naast. Is dit de ultieme beleving?

DuikenEilandenSnorkelenStrand