Waarom moet ik hier heen?

Zeevonk is een fenomeen dat ook op onze stranden soms voorkomt. Door mosselkreeftjes kleurt het strand in de nacht soms blauw. Met name bij warm weer kun je dit fenomeen spotten. De Malediven hebben altijd warm weer, dus kun je dit fenomeen op de diverse eilanden vaak zien.

Wat is zeevonk?

Blauw zeewater. Het klinkt logisch, al is dit een andere kleur blauw. Op de Malediven (maar ook op talloze andere plekken) kan het zeewater tijdelijk licht blauw kleuren door duizenden mosselkreeftjes. Dit is met name in de avond te zien.

Al met al is het wel een treurig verhaal, want de kleur ontstaat doordat de kreeftjes naar het strand komen om dood te gaan. Je ziet dit fenomeen met name in de golven, maar ook rond mensen die zwemmen in de zee. Maar ook bij voetstappen in het water, want ook dat zorgt voor beweging in het water

De Taiwanese fotograaf Will Ho laat het wonderlijke fenomeen zien op de stranden van de Malediven. Het blauw in combinatie met de ‘sterren’ zijn bijna niet van deze wereld.

De beste foto’s van zeevonk

Corno’s reistips:

Als je naar de Malediven wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of je laten ontzorgen door een reisorganisatie. Vaak wordt een bezoek gecombineerd met een rondreis door Sri Lanka. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Lees ook mijn reisverhaal over de Malediven:

De Malediven; Verdwijnend paradijs

Het behoort tot de mooiste gebieden op aarde. Parelwitte stranden, groene palmbomen en ongekend helderblauw water. Met accommodaties die vaker in de zee staan dan er naast. De ultieme beleving?

Reisverhaal

Malediven; Het behoort tot de mooiste gebieden op aarde. Parelwitte stranden, groene palmbomen en ongekend helderblauw water. Dat ook nog eens lekker warm is. Met accommodaties die vaker in de zee staan dan er naast. Is dit de ultieme beleving?

Eilanden