blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Eerste onderwaterhotel op de Malediven: Muraka

Unieke slaapplek in het heldere water van deze archipel

Een onderwaterhotel op de Malediven. Of eigenlijk heet het Muraka, The Underwater Hotel. Kan het idyllischer? The Muraka is eigenlijk geen hotel, maar een luxe villa op het eiland Rangali. En jij kunt er slapen, al is het zeker niet goedkoop. Het is erg duur zelfs, maar ook wel heel bijzonder.

Als je altijd al eens onderwater wilt slapen is dit een optie. Op de Malediven is deze villa geopend, waarbij je helemaal alleen bent met de vissen in de zee. The Muraka biedt echter meer dan dat.

De villa onderwater is onderdeel is van de Hilton’s Conrad Hotels & Resorts group. Dit is hetzelfde resort waar ook het unieke onderwaterrestaurant is gevestigd. Dus je kunt hier zowel slapen als eten onderwater.

De villa ligt aan een lange houten pier middenin het water. Je kunt eenvoudig naar het strand lopen, maar ook zwemmen vanaf je eigen veranda. Het water is heel helder, zoals ik ook merkte tijdens mijn reis naar de Malediven

Wat opvalt aan het onderwaterhotel op de Malediven is natuurlijk de slaapkamer, die geheel onderwater is geplaatst. Net als een speciaal zitje om te genieten van het onderwaterleven. Maar ook de badkamer mag er zijn. Deze is met uitzicht op het koraal gebouwd. Echter volledig duurzaam, zonder dat het huidige koraal er last van heeft onder vonden volgens de directie van Hilton.

De foto’s spreken voor zich:

Ook boven is er een groot bed.
De magische slaapkamer van de villa.
Het deck van de onderwatervilla mag er ook wezen.
De badkamer van de onderwatervilla…

Er zijn meer onderwaterhotels

Dit is niet het eerste onderwaterhotel dat de afgelopen jaren haar deuren opende. Het meest bekende is het Manta Resort bij het eiland Pemba voor de kust van Tanzania.

Is het goedkoop?

Daar kunnen we kort over zijn; nee. Een nacht kost tegen de 50.000 euro. Maar dan zit de transfer van en naar het eiland er wel bij. En ontbijt. En geloof het of niet, hij wordt volop geboekt door de rijken der aarde.

Hoe kom ik hier?

Je kunt dit resort alleen per boot bereiken of per privé watervliegtuig. Je vertrekt dan vanuit de hoofdstad van de Malediven; Malé. Je kunt wel eiland hoppen, oftewel door reizen naar een ander eiland. 

Meer informatie: The Muraka