Waarom moet ik hier heen?

Als je altijd al eens onderwater wilt slapen is dit een optie. Op de Malediven is deze villa geopend, waarbij je helemaal alleen bent met de vissen in de zee. The Muraka biedt echter meer dan dat.

Een onderwaterhotel op de Malediven. Of eigenlijk heet het The Underwater Hotel. Kan het idyllischer? The Muraka is eigenlijk geen hotel, maar een luxe villa op het eiland Rangali. Het is onderdeel is van de Hilton’s Conrad Hotels & Resorts group. Dit is hetzelfde resort waar ook het unieke onderwaterrestaurant is gevestigd. Dus je kunt hier zowel slapen als eten onderwater.

De villa ligt aan een lange houten pier middenin het water. Je kunt eenvoudig naar het strand lopen, maar ook zwemmen vanaf je eigen veranda. Het water is heel helder, zoals ik ook merkte tijdens mijn reis naar de Malediven.

Wat opvalt aan het onderwaterhotel op de Malediven is natuurlijk de slaapkamer, die geheel onderwater is geplaatst. Net als een speciaal zitje om te genieten van het onderwaterleven. Maar ook de badkamer mag er zijn. Deze is met uitzicht op het koraal gebouwd. Echter volledig duurzaam, zonder dat het huidige koraal er last van heeft onder vonden volgens de directie van Hilton.

De foto’s spreken voor zich:

Badkamer onderwater hotel
De badkamer van de onderwatervilla…
Onderwater hotel malediven prijs
The ‘deck’ van de onderwatervilla mag er ook wezen.
Onderwaterhotel malediven
De magische slaapkamer van de villa.
Villa onderwater malediven
Ook boven is er een groot bed.

 

Er zijn meer onderwaterhotels

Dit is niet het eerste onderwaterhotel dat de afgelopen jaren haar deuren opende. Het meest bekende is het Manta Resort bij het eiland Pemba voor de kust van Tanzania.

Is het goedkoop?

Daar kunnen we kort over zijn; nee. Een nacht kost tegen de 50.000 euro. Maar dan zit de transfer van en naar het eiland er wel bij. En ontbijt. En geloof het of niet, hij wordt volop geboekt door de rijken der aarde.

Hoe kom ik hier?

Je kunt dit resort alleen per boot bereiken of per privéwatervliegtuig. Je vertrekt dan vanuit de hoofdstad van de Malediven; Malé. Je kunt wel eilandhoppen, oftewel door reizen naar een ander eiland.

Meer informatie: The Muraka

Corno’s reistips:

Als je naar de Malediven wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of je laten ontzorgen door een reisorganisatie. Vaak wordt een bezoek gecombineerd met een rondreis door Sri Lanka. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Lees ook mijn reisverhaal over de Malediven:

De Malediven; Verdwijnend paradijs

Het behoort tot de mooiste gebieden op aarde. Parelwitte stranden, groene palmbomen en ongekend helderblauw water. Met accommodaties die vaker in de zee staan dan er naast. De ultieme beleving?

Reisverhaal

Malediven; Het behoort tot de mooiste gebieden op aarde. Parelwitte stranden, groene palmbomen en ongekend helderblauw water. Dat ook nog eens lekker warm is. Met accommodaties die vaker in de zee staan dan er naast. Is dit de ultieme beleving?