blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Hanifaru Bay

Beste plek om te snorkelen met reuzenmanta's

Hanifaru Bay op de Malediven is volgens kenners de beste plek om te zwemmen en snorkelen met een reuzenmanta. Of eigenlijk reuzenmanta’s, want hier leven er veel.


De officiële naam van het gebied is Hanifaru Marine Protected Area. Het indrukwekkende Hanifaru Bay ligt in het Baa Atol, dat is uitgeroepen tot UNESCO Reserve. Dit gebied wordt wel reuzenmanta snelweg genoemd.

Hanifaru Bay is bij natuurliefhebbers beroemd. In deze baai komen veel van deze imposante dieren om te eten. En die dieren krijgen op deze locatie hun jongen.

Veel toeristen hebben snorkelen hier op hun lijstje staan. Want deze baai biedt een ongekende ervaring met enkele van de mooiste dieren in de zee.

Reuzenmanta aan het wateroppervlak in Hanifaru Bay.

Toerisme wordt streng gereguleerd in Hanifaru Bay

De excursie om te snorkelen wordt streng gereguleerd. Er worden per dag maar een beperkt aantal mensen toegelaten. Zodat de dieren niet te veel last hebben van de snorkelaars. Duiken is hier sinds 2017 verboden. Dit was om de dieren beter te beschermen.

Je vindt deze baai bij Hanifaru. Dit is één van de vele onbewoonde eilanden op de Maldiven. Het eiland is niet meer dan een hoop zand begroeid met wat tropische struiken. Maar wel ongekend fraai. Al is de onderwaterwereld dus nog imposanter.

Ook wordt hier geregeld een ander bijzonder dier gespot; de walvishaai. Maar daarvoor moet je geluk hebben, al worden ze een paar keer per week gezien. Hou dus je ogen goed open. En kijk af en toe om je heen. Ook al zie je reuzenmanta’s overal.

Bekijk hoe gaaf snorkelen is met reuzenmanta’s in Hanifaru Bay

Beste tijd om reuzenmanta’s te zien in Hanifaru Bay

Van mei tot en met november zijn hier de meeste reuzenmanta’s te zien. Let wel, dit kunnen er dan tientallen zijn. Wat meer dan indrukwekkend is. En heel bijzonder in de wereld. Walvishaaien kun je hier, met enig mazzel, het gehele jaar tegen komen.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.