Niagara Falls: Beste tips voor de winter met sneeuw en ijs - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Niagara Falls met sneeuw en ijs

Bijna elke winter bevriest een deel van de watervallen

De bevroren Niagara Falls; met sneeuw en ijs. Deze watervallen zijn al prachtig van nature, maar in de winter kun je hier iets bijzonders zien. Een deel van de watervallen is dan meestal bevroren, terwijl ondertussen het water op diverse plaatsen gewoon door raast. 

Het is een uniek beeld, zowel in Canada als de Verenigde Staten. En ook niet onbelangrijk; het aantal toeristen is stukken minder. Op de weekenden na, dan kan het hier best druk worden als de eerste beelden op social media zijn verschenen.

Bijna elke winter bevriest een deel van de Niagara-watervallen. Soms een klein beetje, maar ook vaak stevig. Met sneeuw en dagenlange vorst, waardoor een winters sprookjeslandschap ontstaat. Dat zowel van de Amerikaanse als de Canadese kant te bekijken is.

De Niagara Falls in de winter.

Amerika of Canada?

Je kunt de watervallen eenvoudig aan beide kanten lopend bezoeken, ook in de winter Aan de Amerikaanse kant kun je (ook in de winter) oplopen tot aan het water dat over de rand naar beneden valt.

Vanaf de Canadese kant kun je met name de American Falls en de Horseshoe Falls goed zien

De Niagara watervallen met sneeuw en ijs is indrukwekkend.

Beste tijd voor de bevroren Niagara:

Het lastige is dat de vorst (en sneeuw) in de winter niet eenvoudig te plannen is. Het kan in december, maar ook in januari of februari, terwijl het de rest van de winter een beetje doods aan doet. Hou social media als Facebook en Instagram in de gaten en boek dan direct een vliegticket…

Meer informatie:
www.niagarafalls.ca (Canada)
www.niagarafallsstatepark.com (Verenigde Staten)