Waarom moet ik hier heen?

De wereldberoemde Niagara-watervallen liggen op de grens van Canada en de Verenigde Staten. Ze zijn eenvoudig te bezoeken; ook een combi is goed mogelijk.

Nederlandse naam: Niagara-watervallen

De Niagara-watervallen bestaan uit drie delen:
– Horseshoe Falls (671 meter breed)
– American Falls (290 m)
– Bridal Veil Falls (slechts 17 m)

Gemiddeld valt het water maar zo’n 60 meter de diepte in, maar het is vooral de breedte die deze watervallen bijzonder maakt.

Amerika of Canada?

Je kunt de watervallen eenvoudig aan beide kanten lopend bezoeken. Aan de Amerikaanse kant kun je oplopen tot aan het water dat over de rand naar beneden valt.
Vanaf de Canadese kant kun je met name de American Falls en de Horseshoe Falls goed zien.

Beste video Niagara Falls

Je kunt de watermassa in elk seizoen bezoeken. In de zomer is er (logischerwijs) minder water. Met name de winter is zeker de moeite waard; dan valt er extra veel water door heen.

Beste video Niagara Falls in winter

En een deel is dan meestal bevroren, terwijl ondertussen het water op diverse plaatsen gewoon door raast. Een uniek beeld. Ook niet onbelangrijk; het aantal toeristen is stukken minder. Op de weekenden na, dan kan het hier best druk worden.

Doen!-tips:

Zie de watervallen van dichtbij
In een speciale boot kun je de rivier op en heel dichtbij de watervallen komen. Je krijgt een regenjas, maar hou er rekening mee dat je alsnog nat wordt.

Beleef de watervallen via de zipline
Sinds juni 2016 kun je hier aan een stalen kabel langs de watervallen zoeven. Een unieke manier om de watervallen vanuit de lucht te zien.

Wandel achter de watervallen
In het Canadese deel kun je achter een deel van de watervallen lopen. Waardoor je een heel ander beeld krijgt van het watergeweld. En je krijgt hele andere foto’s. Met name in de winter is dit extra mooi door het ijs.

Lichtshow in de avond
Zodra het donker wordt worden alle watervallen verlicht met afwisselend verschillende kleuren. Dit zorgt voor een kleurrijk schouwspel, dat niet door iedereen als mooi wordt beschouwd. Sommige mensen zouden het liefst alleen wit licht willen zien. Oordeel zelf…

Meer informatie:
www.niagarafalls.ca (Canada)
www.niagarafallsstatepark.com (Verenigde Staten)
www.wildplay.com/niagara-falls (zipline)

Corno’s reistips:

Wil jij de Niagara watervallen met eigen ogen zien? Hierbij wat handige tips om je reis te organiseren. Je kunt je trip ook goed combineren met een langere rondreis door Oost-Amerika of zelfs een combinatie maken met een bezoek aan Oost-Canada.