Carrick-a-Rede Touwbrug

Deze hangbrug verbindt het vasteland met een eilandje voor de kust

De Carrick-a-Rede Touwbrug is een wonderlijke hangbrug voor de kust van Noord-Ierland. Hij is 20 meter lang en hangt 30 meter boven de rotsen en zee. Deze brug is niet voor angsthazen. Al diverse wandelaars namen de heenweg, maar durfden niet terug te keren. Ze moesten met een boot naar de overkant worden gebracht.

Deze hangbrug werd meer dan drie eeuwen geleden gebouwd door zalmvissers. Zij gebruikten het eiland om te vissen. De vissers maakten een touwbrug, die bij slecht weer wel heel erg wiebelig was. En ook de zoute lucht maakte de brug snel onveilig. Ook nu nog zie je vissers gebruik maken van de brug.

De Carrick-a-Rede hangbrug brengt je over de rotsen bij de zee. Het is het hoogtepunt van een heerlijke wandeling langs de ruige kust. Waarbij je talloze plekken tegen komt om foto's te maken.

Zo ziet de touwbrug er uit.

Inmiddels is de huidige brug gemaakt van staal. In het jaar 2000 werd hij neergehangen met behulp van lokale klimmers en abseilers. De brug is populair bij toeristen. Je hebt hier een fraai uitzicht over de zee en kunt vaak Schotland in het noorden zien liggen. Ook kun je het Sheep Island zien liggen, ook bekend als het schapeneiland. Terwijl je ook het Rathlin Island kunt zien.

Wandelen bij Carrick-a-Rede

Deze omgeving is heerlijk om te wandelen. Waarbij je de ruige kust van diverse kanten kunt zien. Om bij de brug te komen moet je al zo’n 400 meter lopen langs de kust. Wat een heerlijke hike is. Als je de brug over bent kun je doorlopen over het eiland. Tot je de rotsen bereikt en de zee.

De Touwbrug van Carrick-a-Rede.

Waar ligt de Carrick-a-Rede touwbrug?

De Touwbrug van Carrick-a-Rede is eenvoudig te bereiken. De rotsen met de bijzondere brug ligt bij Ballintoy in het Graafschap Antrim. Hou er rekening mee dat het hier druk kan worden. En dan loop je in een colonne over de brug. Ga vroeg op pad, zodat je de meeste mensen voor bent. En je volop kunt genieten van deze plek.