Dark Hedges

Unieke weg met overhangende bomen in Noord-Ierland

Dark Hedges in Noord-Ierland zijn wereldberoemd. Deze weg bij Ballymoney werd eerst bekend door sociale media als Facebook en Instagram. De afgelopen jaren werd hij ook gebruikt als de Kings Road in de hitserie Game of Thrones. Waarna de laag overhangende bomen opnieuw de wereld over gingen.

Een bezoek aan de Dark Hedges is een absolute must. Deze weg met eeuwenoude beukenbomen is altijd mooi, alsook sinister. Plan je reis goed, zodat je niet een van de vele toeristen bent.

Hoe is Dark Hedges ontstaan?

De bomen die je ziet zijn eeuwenoude beukenbomen. Ze werden geplant door de lokale Stuart familie in de achttiende eeuw. Het plan achter de bomen was om bezoekers te imponeren als ze bij de ingang zouden komen. Achter de bomen vind je hun Georgiaans huis ‘Gracehill House’. Dat ook het bekijken waard is.

Twee eeuwen later imponeren de bomen nog steeds, en misschien zelfs wel meer. De bomen zijn ware kunstwerken, die half over de weg heen hangen. 

Wat is de beste tijd om te fotograferen?

Bijna iedereen die The Dark Hedges bezoekt maakt een of meerdere foto’s. Eerlijk is eerlijk, dit is een extreem fotogenieke plek. De beste tijd is vroeg in de ochtend als het zachte licht van de zijkant door de bomen valt. Ook het vallen van de avond is perfect.

Noord-Ierland heeft niet altijd zon, maar als de weersverwachting goed is kun je het beste gaan als de zon schijnt. Voorkom de momenten dat de zon op het hoogst aan de hemel staat, omdat het dan erg druk is met toeristen. Sterker nog, er komen geregeld bussen vol. En je foto’s minder goed zijn. 

Wandelen in de Dark Hedges.

Het sneeuwt hier af en toe. Waardoor de foto’s nog net iets extra’s krijgen. Al is dit natuurlijk wel lastig plannen. Maar mocht je de kans hebben…

Hou er rekening mee dat Dark Hedges een openbare weg is. En dus altijd ‘open’ is. Waardoor je bijvoorbeeld ook bij maanlicht kunt gaan. Maar dat je dus ook verkeer tegen kunt komen, al is het marginaal.

Dark Hedges bezoeken

De bomen staan bij Bregagh Road tussen Armoy en Stranocum in de County Antrim in Noord-Ierland. Er is zeer beperkte parkeergelegenheid in de buurt. Als je op tijd bent is je beste kans de nabijgelegen Bregagh Road.