blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Wandeling naar Trolltunga

Excursie naar een uniek uitkijkpunt; de Tong van de Trol

De wandeling naar Trolltunga is een bijzondere trip in Noorwegen. Deze uitstekende rots is wereldberoemd geworden door sociale media. Maar, hij is niet eenvoudig te bereiken. Het is een stevige wandeling van minstens acht uur. Je krijgt er wel een uniek uitzicht voor terug over de omliggende fjorden.

Als je bij Trolltunga bent zul je zien dat de steen bijna horizontaal uit het gebergte steekt. Je kunt op de steen klimmen en zo over het randje kijken naar de Noorse fjorden onder je. Het is erg populair om een foto van een afstandje te maken met slechts een persoon op de ‘tong’.

Lengte van de wandeling naar Trolltunga

De hike naar Trolltunga wordt vaak onderschat. Hou rekening met zo’n 8 tot 10 uur wandelen (heen en terug). En dus langer, als je veel stops (met foto’s) maakt. Dit is een stevige tocht en zeker niet zomaar even een wandeling. Zorg dat je genoeg warme kleding bij je hebt, voor als het weer omslaat. Wat in de Noorse fjorden geregeld gebeurt. Zorg ook dat je genoeg eten en drinken bij je hebt.

Hoe ziet de excursie er uit?

Trolltunga bevindt zich zo’n 350 meter boven het Ringedalsvannet, nabij het Tyssedal (in de gemeente Odda). Vanuit Odda moet je via Tyssedal naar Skjeggedal. Je kunt zonder gids gaan, de bordjes wijzen de weg.

Het pad met een T als bewegwijzering, begint achter de Mågelibanen, de voormalige kabelbaan. Deze route is redelijk steil tot de top. Neem hier de tijd voor en geniet ondertussen vooral ook van het uitzicht.

Wandelen naar Trolltunga.

Vanaf de top is het nog zo’n 3 uur lopen naar Trolltunga. Waarna je hetzelfde pad weer terug volgt. Gelukkig gaat dit voornamelijk bergaf; iets makkelijker dus.

Beste tip: Overnachten onderweg

Overigens kun je via de Noorse Toeristenvereniging een hut regelen voor je overnachting. Of je neemt je tent mee en zet deze in buurt op, ook dat is mogelijk. Een overnachting in de buurt heeft grote voordelen.

Je kunt de volgende dag dan extra vroeg bij Trolltunga zijn bijvoorbeeld. En, niet onbelangrijk, de vele toeristen voor zijn. Of juist de zonsondergang er meemaken.

alle 42 artikelen over Noorwegen

Bekijk alle artikelen