Waarom moet ik hier heen?

De mooiste treinreis van je leven. De Flamsbana loopt van Myrdal naar Flåm, een plaatsje in de vallei van het UNESCO fjordengebied. Het is een treinrit dwars door het machtige fjordenlandschap.

De trein naar Flåm behoort tot de mooiste treinreis op aarde. Deze aftakking van de beroemde verbinding van Bergen naar Oslo start bij het bergstation van Myrdal. En daalt af naar Flåm in het Aurlandfjord door de Noorse fjorden in Noorwegen.

Ook al rijdt de trein tegenwoordig alleen nog voor toeristen, het is een erg goede manier om het landschap te ervaren. Want dit is zoals je de fjorden van Noorwegen verwacht: ruig en imposant. De Flamsbana, zoals hij officieel heet, brengt je langs bergen, watervallen en meer. Waarbij je je nietig voelt.

Zo ziet de machinist de route:

Trein Flam in Noorwegen

De route Flåm–Myrdal

De treinroute loopt van Flåm naar Myrdal. Waarbij je start op zeeniveau in het Sognefjord in Flåm en eindigt in het Myrdal station op 867 meters hoogte. Deze reis duurt ongeveer een uur. Je kunt ook weer terug naar Flåm, waarbij het landschap er anders uit ziet. Je kunt ook beginnen in Myrdal en dan heen en weer.

Myrdal heeft een treinverbinding met de stad Bergen alsook met Oslo, dus je kunt eenvoudig een verbinding vinden als je alles met de trein wilt doen. De trein rijdt het hele jaar door, dus ook in de winter. Wat machtig mooie beelden oplevert.

Meer informatie: www.visitflam.com/flamsbana

Lees ook Mijn Reisverhalen:

Noorwegen; Mijn eerste Bucket List reis!

Een Bucket List; bijna elke reiziger heeft er een. Ik ook. Met opvallend veel dingen in Noorwegen merk ik. Hoog tijd om een Bucket List reis te maken. Waarbij ik tien dingen ga afvinken. Of misschien wel meer.

Reisverhaal
Parapenten in Noorwegen.

Een Bucket List; bijna elke reiziger heeft er een. Ik ook. Met opvallend veel dingen in Noorwegen merk ik. Hoog tijd om een Bucket List reis te maken. Waarbij ik tien dingen ga afvinken. Of misschien wel meer.

Corno’s reistips:

Een land als Noorwegen kun je heel goed zelf bereizen. Je kunt met je eigen auto er naar toe rijden of ter plekke een auto huren. Met een complete rondreis wordt alles voor je geregeld en kun je optimaal genieten van je reis. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Van Zweeds Lapland naar de Noorse Lofoten

Reizen door Scandinavië is een heerlijke uitdaging om te wandelen, fietsen en vooral om vast te leggen op foto’s. In het mooiste seizoen van het jaar…

Reisverhaal

Ik wilde al lange tijd eens van de bergen van Zweden naar de kust van Noorwegen rijden. De diverse landschappen, maar vooral ook het wisselende klimaat. Om lekker actief te zijn. In de buitenlucht. Op talloze manieren.

Treinreizen