Trein van Flåm naar Myrdal: Mooiste treinreis van Noorwegen

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Stap in de trein naar Flåm

De mooiste treinreis van Noorwegen?

528

TOP 1.687

De trein naar Flåm behoort tot de mooiste treinreizen op aarde. Deze aftakking van de beroemde verbinding van Bergen naar Oslo start bij het bergstation van Myrdal. En daalt af naar Flåm in het Aurlandfjord door de Noorse fjorden. Dit is mooi Noorwegen. En de reis met de trein is een heerlijke relaxte manier om er van te genieten.

Dit zou maar zo de mooiste treinreis van je leven kunnen zijn. De Flamsbana loopt van Myrdal naar Flåm, een plaatsje in de vallei van het UNESCO fjordengebied. Het is een treinrit dwars door de machtige fjorden.

Ook al rijdt de trein tegenwoordig alleen nog voor toeristen, het is een erg goede manier om het landschap te ervaren. Want dit is zoals je de fjorden van Noorwegen verwacht: ruig en imposant. De Flamsbana, zoals hij officieel heet, brengt je langs bergen, watervallen en meer. Waarbij je je nietig voelt.

De route Flåm–Myrdal

De treinroute loopt van Flåm naar Myrdal. Waarbij je start op zeeniveau in het Sognefjord in Flåm en eindigt in het Myrdal station op 867 meters hoogte. Deze reis duurt ongeveer een uur. Je kunt ook weer terug naar Flåm, waarbij het landschap er anders uit ziet. Je kunt ook beginnen in Myrdal en dan heen en weer.

Myrdal heeft een treinverbinding met de stad Bergen alsook met Oslo, dus je kunt eenvoudig een verbinding vinden als je alles met de trein wilt doen. De trein rijdt het hele jaar door, dus ook in de winter. Wat machtig mooie beelden oplevert.

Zorg wel dat je vooraf online een kaartje voor de trein heb gekocht. Deze treinreis is erg populair en zit vaak vol. Zo voorkom je dat je wordt teleurgesteld.

Meer informatie: www.visitflam.com/flamsbana

Bergen

Bergen
Bergen is een overbekende stad in Noorwegen. Met name door de typische kleurrijke houten huisjes van het middeleeuwse centrum Bryggen. Deze huisjes liggen aan de baai van Vågen en is uitgeroepen tot Werelderfgoed van UNESCO. Maar Bergen is vooral een studentenstad, wat een mooie contradictie is met het verleden. Je kunt hier heerlijk wandelen, shoppen alsook verse vis en zeevruchten eten.
Lees verder

Houten staafkerken

Houten staafkerken
De houten staafkerken in Noorwegen zijn een bijzonder fenomeen. Staafkerken zijn ontstaan in de periode waarin het christendom in Scandinavië werd verspreid. De naam staafkerk komt van het houten frame bestaande uit palen (staven) en de verbindende muurplanken (staafmuren). Het is bijzonder overblijfsel van de Vikingen, die bekend stonden om hun houtsnijwerk.
Lees verder

alle 42 artikelen over Noorwegen

Bekijk alle artikelen

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.