blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Stap in de trein naar Flåm

De mooiste treinreis van Noorwegen?

De trein naar Flåm behoort tot de mooiste treinreizen op aarde. Deze aftakking van de beroemde verbinding van Bergen naar Oslo start bij het bergstation van Myrdal. En daalt af naar Flåm in het Aurlandfjord door de Noorse fjorden. Dit is mooi Noorwegen. En de reis met de trein is een heerlijke relaxte manier om er van te genieten. Lees in dit artikel alles over de treinrit.

Dit zou maar zo de mooiste treinreis van je leven kunnen zijn. De Flamsbana loopt van Myrdal naar Flåm, een plaatsje in de vallei van het UNESCO fjordengebied. Het is een treinrit dwars door de machtige fjorden.

Ook al rijdt de trein tegenwoordig alleen nog voor toeristen, het is een erg goede manier om het landschap te ervaren. Want dit is zoals je de fjorden van Noorwegen verwacht: ruig en imposant. De Flamsbana, zoals hij officieel heet, brengt je langs bergen, watervallen en meer. Waarbij je je nietig voelt.

De route Flåm–Myrdal

De treinroute loopt van Flåm naar Myrdal. Waarbij je start op zeeniveau in het Sognefjord in Flåm en eindigt in het Myrdal station op 867 meters hoogte. Deze reis duurt ongeveer een uur. Je kunt ook weer terug naar Flåm, waarbij het landschap er anders uit ziet. Je kunt ook beginnen in Myrdal en dan heen en weer.

Myrdal heeft een treinverbinding met de stad Bergen alsook met Oslo, dus je kunt eenvoudig een verbinding vinden als je alles met de trein wilt doen. De trein rijdt het hele jaar door, dus ook in de winter. Wat machtig mooie beelden oplevert.

Zorg wel dat je vooraf online een kaartje voor de trein heb gekocht. Deze treinreis is erg populair en zit vaak vol. Zo voorkom je dat je wordt teleurgesteld.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Overnachten in Flåm–Myrdal

Je kunt eenvoudig een dagexcursie naar dit deel van Noorwegen maken, zoals veel reizigers doen. Maar je kunt ook de nacht doorbrengen in een van de stadjes. Zodat je ook goed de omgeving kunt verkennen met bijvoorbeeld een wandeling. Er zijn diverse hotels, bed & breakfasts en appartementen, die je online kunt boeken.

Bekijk de leukste accommodaties in Flåm en Myrdal

Hoe vermijd je de meeste toeristen?

Deze treinrit is een van de meest populaire excursies in Noorwegen. Het is dan ook niet makkelijk om de massa te ontwijken merkte ik. Het beste kun je de weekenden en vakanties vermijden indien mogelijk. Doordeweeks heb je de meeste kans, zeker in de eerste trein van de dag. Dan is het licht vaak ook nog mooi, wat ideaal is voor foto's.

Meer artikelen over de Noorse Fjorden