Culinaire Königstour Bike & Hike

Combinatie van actief in de bergen en genieten van lekker eten

De Culinaire Königstour Bike & Hike in Oostenrijk is bekend bij veel wandelaars en fietsers. Het is een heerlijke mix van actief bezig zijn en lekker eten. Denk aan een driegangenmenu in drie verschillende hutten met geselecteerde kruidenlekkernijen, regionale specialiteiten en bergschnaps, alles is inbegrepen. Dit alles kun je beleven in Hochkönig, een van de regio's in het SalzburgerLand. Lees hier alles over de Culinaire Königstour Bike & Hike.

Rondom de plaatsen Maria Alm, Dienten en Mühlbach vind je maar liefst 340 kilometer gecertificeerde wandelpaden. Daarnaast zijn er talloze kilometers e-bike- en mountainbikepaden. Om dit te ontdekken zijn er speciale wandeltochten gemaakt. En dus ook een aantal tochten voor de fiets.

Let wel, de fietstocht doe je op een e-mountainbike, oftewel een elektrische mountainbike. Waarbij je nog steeds zelf kunt bepalen hoeveel jezelf wilt trappen. Ik vind dit heerlijk en zoek altijd mijn eigen grenzen op. Zeker bergop is het heerlijk om te genieten van het landschap en ondertussen lekker omhoog te trappen.

Er zijn meerdere routes om uit te kiezen. Je kunt deze routes zelf ontdekken, maar dit kan ook met een lokale gids. Je mag zelf bepalen waar je wilt starten en hoe laat bijvoorbeeld. Vooraf krijg je veel informatie over de route. Denk aan tips waar je kunt stoppen en nog veel meer. Zodat je je tocht goed kunt voorbereiden.  

Fiets de Culinaire Königstour Bike

Op de mountainbike in Hochkönig ©WoM Medien GmbH

Wie van fietsen houdt zal deze tocht erg gaaf vinden. Stap op de fiets en kies één van de speciaal geselecteerde tochten. Dit kun je met je geliefde, gezin, familie of vrienden doen. De tochten hebben prachtige namen Gipfelstürmer en Gipfelglück bijvoorbeeld. Er is gegarandeerd een geschikte tocht voor elke smaak en elk niveau.

Als je helemaal relaxt op pad wil, kan het onder begeleiding van een lokale fietsgids. De gids neemt je mee naar de mooiste plekjes en vertelt je van alles over de bergen, maar ook over de mensen en dieren die er leven. Daarnaast laat hij diverse regionale specialiteiten proeven. Alle oplaadstations voor e-bikes en e-mountainbikes zijn op alle locaties gratis!

Wandel de Culinaire Königstour Hike

Wandelen in een fraai landschap.

Ikzelf vind wandelen in de bergen een van de meest aangename excursies om te doen. Het aantrekken van de wandelschoenen, het inpakken van de rugzak en dan de frisse berglucht inademen. Je kunt met de tocht starten waar en wanneer jij wilt.

Veel mensen lopen in een rustig tempo met het gezin door het berglandschap. Anderen maken er een sportieve wandeling van. De tochten, met de heerlijke namen Almwiese en Almkraft, bieden voor elk wat wils.

Daarnaast kun je, op geselecteerde dagen, ook met een lokale wandelgids op pad. In alle gevallen voeren de wandelroutes je langs majestueuze bergen en fraaie bergdorpen. Tijdens de rustperiodes krijg je culinaire gerechten voorgeschoteld. Het is vooral die mix, waarbij al je zintuigen worden gekieteld.

Hoe ziet de tocht er uit?

Kasnocken is een lokale specialiteit.

Je gaat te voet of E-bike van alm naar alm. Of eigenlijk is het meer van berghut naar berghut, waar je een stop maakt. In elke hut krijg je een gang uit een mooi 3-gangenmenu geserveerd. Je bepaalt zelf hoe lang je wilt rusten of over het gerecht doet. Je kunt altijd nog een lokale koffie proberen. Al het eten wordt voornamelijk gemaakt van regionaal geproduceerde producten uiteraard. Op het menu staan traditionele gerechten, maar er is ook gedacht aan vegetariërs en veganisten.

Geef deze wandel- of fietstocht cadeau

Alles bij deze tochten is inbegrepen. Denk aan de route, het eten en de fiets als je wilt fietsen. Deze tochten zijn zeer gewild. Mede daarom kun je deze tochten als cadeaubon ook kopen voor je familie of vrienden. Dit geldt zowel voor de wandelingen als de fietstochten. Je kunt ze ter plekke kopen, maar ook online.

Andere activiteiten in Hochkönig

Onderweg kun je goed genieten van de omgeving.

Dit is een paradijs voor mountainbike- en e-bike fanaten. Eerlijk is eerlijk, de uitzichten zijn fantastisch. Ik ben onderweg vaak zat gestopt om het landschap op me in te laten werken. En om even uit te hijgen. Er is een groot netwerk van e-bike paden om te ontdekken. Je vindt hier zelfs professionele Flowtrails voor de MTB-ers. 

In de zomer van 2023 kun je los in het Hochkönig schommelpark. En daar kun je niet zomaar schommelen! Je vindt hier onder meer  twee spectaculaire schommels bij de waterval. Daarnaast zijn er vier spannende attracties op de berg. Deze liggen op zo’n 1.600 meter hoogte. Ook vind je er een speeltuin voor de kleinere kids, zodat zij ook hun hart kunnen ophalen.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Oostenrijk

Lees mijn Tips

alle 32 artikelen over Oostenrijk

Bekijk alle artikelen