Dachstein Skywalk

Uniek wandelpad met de enge 'Treppe ins Nichts'

De Dachstein Skywalk hangt over de Dachsteingletsjer in Oostenrijk. Deze gletsjer wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste ter wereld. En door deze bijzondere hangbrug krijg je een wel heel bijzondere blik op de ijsmassa. Maar er is hier nog iets unieks: de Treppe ins Nichts. Dit zijn de beste tips voor je bezoek aan de Dachstein Skywalk. 

Deze bijzondere Skywalk is een van de meest recente Skywalks. Je kunt bijna over het ijs heen lopen via een nieuwe attractie; de Skywalk. Zodat je een goed beeld krijgt van de bergen, de gletsjer en de horizon. Want op een goede dag kun je hier kilometers ver de Alpen in kijken. 

Cijfers van de Dachstein Skywalk

Deze brug is slechts zo’n 100 meter lang. Maar hij hangt wel op een bijzondere plek. De Dachstein Skywalk hangt maar liefst 366 meter boven de ijsmassa.

Treppe ins Nichts

Je vindt hier de inmiddels beroemde (en beruchte) Treppe ins Nichts, oftewel 14 extra treden omlaag in de lucht. Die je leiden naar het allermooiste uitkijkpunt van de Dachstein.

Treppe ins Nichts bij Dachstein Skywalk.

Bijzonder is ook het uitkijkplatform dat hangt boven de kloof. De naam zegt het al: trap naar het niets. De Treppe ins Nichts is een uitkijkplatform van glas die hangt aan de berg. En ja, het is dus zo eng als het klinkt.

Dit is zeker niet een attractie voor iedereen, wat ook goed te zien is als toeristen hier aankomen. Sommigen durven het wel, anderen twijfelen en meer dan genoeg mensen durven dit absoluut niet. De foto die iedereen maakt is als iemand bijna achteloos over de glazen leuning leunt en tuurt in de afgrond er voor.

De Treppe ins Nichts van dichtbij op de Dachstein Skywalk.

Overnachten in de omgeving

De Dachstein Skywalk ligt in de buurt van het bekende stadje Ramsau am Dachstein. Het is populair bij wandelaars en natuurliefhebbers om er te verblijven. Ook ik heb geslapen tussen de bergen. Je vindt diverse kleinschalige hotels, vakantiewoningen en appartementen die je eenvoudig online kunt boeken. Deze locatie is wel populair, dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Hoe kom ik bij de Dachstein Skywalk?

Het adres van de Dachstein Skywalk is Schildlehen 79, 8972 Ramsau am Dachstein, Oostenrijk. Het is de hoogste brug van Oostenrijk en is per kabelbaan bereikbaar.

Hou er rekening mee dat de Dachstein Skywalk erg populair is. En dus kan het in het hoogseizoen erg druk worden. Net als in de weekenden. Probeer deze dus te vermijden. Hierdoor neemt de beleving wel wat af merkte ik. Als je hier vroeg op de dag kunt zijn is het heerlijk rustig. En kun je op je gemak genieten.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Oostenrijk

Lees mijn Tips

alle 32 artikelen over Oostenrijk

Bekijk alle artikelen