Waarom moet ik dit doen?

De Mieders Alpine Coaster is de steilste rodelbaan van de Alpen; over een afstand van 2,8 km duik je het dal in. Je overwint 640 hoogtemeters en behaalt een maximum snelheid van 42 kilometer per uur. En geloof me, dat is heel snel in een klein karretje ...

De Mieders Rodelbaan of Sommerrodelbahn Mieders, wie de onderstaande video bekijkt weet genoeg. Deze rodelbaan in de Alpen in Oostenrijk is een heerlijke manier om met grote snelheid door de bergen te suizen.

Je kunt tijdens het rodelen bij Mieders zelf je snelheid bepalen, door simpelweg wel of niet te remmen. Dus je hoeft niet (al te) bang te zijn. Want je hebt een uitzicht waar je u tegen zegt. En het zou zonde zijn om niet te genieten van de heerlijke bergen om je heen.

Bekijk de video van een tochtje met de Mieders Rodelbaan

Mieders Alpine Coaster is de steilste rodelbaan van Europa. Die je zonder te remmen kunt nemen, als je durft.

Onderweg kom je in totaal 40 steile bochten tegen die de adrenaline alleen maar verhogen. Een ritje duurt een kleine vier minuten. De zomerrodelbaan (de naam zegt het al) is alleen open vanaf mei tot en met september. Deze rodelbaan is erg populair, dus misschien is het slim om de weekenden te vermijden.

Dit zie je als je door het bos jaagt. WhenOnEarth

Hoe kom ik er?

Het startpunt van de rodelbaan in het Stubaital bereik je met de kabelbaan naar Koppeneck.

Meer informatie: http://www.visittirol.nl/a-zomerrodelbaan-mieders

Corno’s reistips:

Oostenrijk kun je vrijwel het hele jaar bezoeken. Afhankelijk van de seizoenen kun je genieten van de sneeuw, het voorjaar zien ontluiken of heerlijk wandelen in de zomer of herfst. Hieronder een aantal tips om je reis naar Oostenrijk te plannen.