Mountaincart Bramberg

Ga in een speciale kart de berg af

Mountaincart Bramberg am Wildkogel is een gave excursie in Oostenrijk. In een speciale kart rij je de berg af op een uitgezet parcours. Het is pure adrenaline in de bijzondere omgeving van de Alpen. Onderweg heb je namelijk een fraai uitzicht op de bergen van de Wildkogel-Arena. Deze regio ligt in  SalzburgerLand. Dit zijn de beste tips voor de Mountaincart Bramberg am Wildkogel.

Mountaincarts zijn driewielers met een zitje, stuur en rubberen banden. En een rem, die je wel degelijk moet gebruiken. Het rijden ermee is niet moeilijk, ik heb het diverse keren gedaan zonder problemen. Daarnaast kun je zelf bepalen of je snel de berg af wilt gaan of juist rustig aan wilt doen. Maar liefst 4,5 kilometer lang race je op stevige driewielerkarts door de bergen. Waarbij de grote vraag is: Wie komt er als eerste over de finish?

Zo ziet Mountainkarten er uit. ©Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg

Open sinds 2018

De mountainkartbaan werd geopend op 29 juni 2018. Deze attractie is eenvoudig te bereiken via de bekende Smaragdbahn. Deze gondel brengt je snel en comfortabel naar een hoogte van 2.102 meter. Waarna je dus zelf naar beneden mag. Je eindigt bij het Mittelstation van de Smaragdbahn op 1.624 meter hoogte.

Een rit of meer?

Je kunt een kaartje kopen voor één rit, maar ook voor meerdere. Vraag ter plekke naar de mogelijkheden. Ik heb dit gedaan, zodat ik eerst rustig de baan en omgeving goed kon bekijken. Bij de tweede run wilde ik snel naar beneden. Waarbij ik diverse mensen heb ingehaald. Dat was een heerlijke belevenis.

Zelfs kinderen kunnen eenvoudig met een mountaincart naar beneden. ©Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg

Openingstijden

De Mountaincart Bramberg am Wildkogel is open van 24 juni tot 11 september. De kartbaan is toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen tussen 4 en 9 jaar kunnen samen met een volwassene rijden. Kinderen ouder dan 10 en langer dan 150 cm mogen zelf een kart besturen onder begeleiding van een volwassene. Er zijn meer dan 50 karts beschikbaar in verschillende maten (S, M, L, XL). Zodat je niet lang hoeft te wachten voordat je op pad kunt gaan. 
Meer informatie: www.wildkogel-arena.at

Overnachten in de omgeving

De gezellige plaats Bramberg am Wildkogel is ook leuk om te verblijven. Je vindt er diverse kleine hotels en appartementen, zodat je optimaal kunt genieten van het landschap en alle attracties. Deze kun je eenvoudig online boeken. Wees er wel op tijd bij, aangezien dit een populaire plek is. 
Bekijk de leukste accommodaties in de buurt

Locatie in Wildkogel-Arena

De rodelbanen zijn ook perfect voor kinderen.

De mountainkartbaan ligt bij Neukirchen en Bramberg. Er is hier nog veel meer te doen. Waaronder de Rodelbahn Bramberg en de Kühnreit Rodelbahn voor de winter met sneeuw. Ook kun je in dit gebied erg goed wandelen, er zijn talloze wandelroutes. Een bijzondere wandeling is de langeafstandsroute Hohe Tauern Panorama Trail. Ik heb in deze regio zelf ook een mountainbike excursie gedaan.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Oostenrijk

Lees mijn Tips

alle 31 artikelen over Oostenrijk

Bekijk alle artikelen