Mountaincart Flachau

Rij in een speciale kart naar beneden

Bij Mountaincart Flachau rij je in een speciaal gebouwde cart de berg af in Oostenrijk. Het bijzondere karretje heeft dikke wielen, een rem en is opvallend gemakkelijk te besturen. De excursie is perfect voor ouders, maar ook voor kinderen vanaf 10 jaar. De bijzondere kartbaan ligt in de regio Flachau. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan Mountaincart Flachau.

De regio Flachau is perfect als je van bergen houdt. De bergen hebben namen als Grießenkar, Lackenkogel of Spirzinger. Hier kun je tot een hoogte van meer dan 2.000 wandelen in de bergen. Waarbij spectaculaire uitzichten zijn gegarandeerd. Maar er zijn dus ook andere attracties, zoals de Mountaincart. Ik heb gekart vanaf deze berg en vond het heerlijk. Je voelt de frisse berglucht, de omgeving en de wind in je gezicht.

Hoe ziet de excursie Mountaincart Flachau eruit?

Zo ziet de excursie Mountaincart Flachau er uit.

De verzamelplaats is Sport am Jet, dit is een Intersport winkel in Flachau. Het adres is Unterberggasse 318, waar je je auto kunt parkeren. Hier krijg je uitleg over de sport, maar ook krijg je de juiste uitrusting. Denk daarbij aan een helm. Hou er rekening mee dat het weer te slecht is, wordt de kartbaan afgesloten. Veiligheid is erg belangrijk.

Neem stevige schoenen mee, alsook makkelijk vallende kleding. Een regenjas kan geen kwaad, aangezien het weer snel kan omslaan. Je mag je eigen helm meenemen, al hebben ze die ook voorhanden.

Met een bus wordt je naar kartbaan gebracht. Deze ligt in de bergen op een paar minuten rijden. Bij aankomst krijg je een kart toegewezen. Ze zijn allemaal hetzelfde, dus wat snelheid betreft maakt het niet uit. De gids geeft je uitleg over de route, het pad en vooral de kart. Zo leer je hoe je de remmen moet gebruiken, hoe je een bocht neemt en hoe je anderen in laat halen bijvoorbeeld.

Ga met meerdere personen!

Fun onderweg hoort er bij!

Maar je hoort ook dat je vooral plezier moet hebben op je tocht. Het leukste is om met meerdere personen te gaan, zodat je als groep naar beneden kan. Het gaat niet om snelheid, maar juist om de fun.

En, omdat veel karters dit heel erg leuk vinden krijg je een tweede ritje. De bus brengt je weer naar boven, waarna je opnieuw naar beneden kunt rijden. Bijna iedereen doet dit sneller en met meer gevoel, omdat je het parcours al een beetje kent.

De bus brengt je ook weer naar het dorp. De totale excursie duurt ongeveer zo'n twee uur, dus kun je het perfect in de ochtend of in de middag doen. Waardoor je op dezelfde dag ook nog wat anders kunt doen. Of juist wil uitrusten van je trip.

Informatie Mountaincart Flachau

Wie is het eerste beneden?

De kartbaan is alleen in het voorjaar en zomer open, alsook een deel van de herfst. Kinderen moet minimaal 10 jaar zijn en met hun voeten bij de pedalen kunnen. Ze mogen dan zonder hun ouders alleen naar beneden. Je moet deze excursie vooraf boeken. Dit geldt zeker in de zomer, als het vaak is uitverkocht.

Andere activiteiten

Wandelen met de kinderen bij Flachau.

Naast de Mountaincart staat Flachau bekend om zijn fraaie alpenweiden. Deze zijn vooral populair bij gezinnen om te wandelen. Een van de meest bekende is de Marbachalmen, waarbij je wandelt langs een kristalheldere bergbeek. Bij een tocht langs de Lackenalmen wordt je inspanning beloond met een adembenemend uitzicht over het alpenlandschap.

Flachau Sommer Card

Een extra highlight is de Flachauer Sommer Card, met een uitgebreid activiteitenprogramma voor gezinnen. Met deze voordeelkaart kun je onder meer diverse gratis wandelingen met een gids volgen. Ook krijg je korting op diverse andere excursies.

Win een zomervakantie naar SalzburgerLand!

Wil jij kans maken op een van de zeven(!) zomervakanties die we weggeven? Doe dan mee aan onze prijsvraag. Vul de vraag hieronder in, maak de slagzin af en stuur je inzending in. Je kunt meedoen tot 30 juni 2024. Wie weet laten we jou straks weten dat je een week lang verblijf voor twee personen in een 4**** hotel, inclusief ontbijt en diner hebt gewonnen! Mooi vooruitzicht toch?
Doe mee op de officiële website

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Oostenrijk

Lees mijn Tips

alle 31 artikelen over Oostenrijk

Bekijk alle artikelen