blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Wandelen met alpaca's

Heilzaam wandelen in de Alpen

Wandelen met alpaca's is een populaire activiteit, die op diverse plaatsen in de bergen kunt doen. Je gaat met de dieren, en een gids, op pad met uitzicht op de Alpen. Dit kan ook onder meer in de regio Salzburger Sportwelt in SalzburgerLand in het westen van Oostenrijk. In dit artikel vind je meer informatie over de excursie met deze bijzondere dieren in een heerlijk berglandschap. Alsook hoe je dit regelt voor jou en je kinderen.

De alpaca is een dier dat van nature in Zuid-Amerika voorkomt. Ze zijn zachtaardig van aard en zien er guitig uit door hun uiterlijk. Alpaca's hebben een vacht van wol. Maar je kunt dus ook met deze dieren wandelen. Zodat zij hun beweging krijgen en jij een heerlijke beleving hebt. Je kunt deze excursie op meerdere locaties doen in het SalzburgerLand. De natuur in deze regio is ruig en imposant, die je op vele manieren kunt ontdekken.

Wandelen met alpaca’s. ©TVB Eben

Heilzaam voor de ziel

Volgens onderzoekers is wandelen met alpaca's heilzaam voor de ziel. Dit is vooral omdat je jezelf heel rustig moet gedragen bij deze schrikachtige dieren. Als ze schrikken laten ze dat goed merken. Maar de alpaca’s stralen zelf rust en sereniteit uit. Al snel voel je de ontspanning over je heen komen. Het is de meest gehoorde reactie van mensen die een van deze tours hebben gedaan.

Königshof Alpaca Farm

De Königshof Alpaca Farm in Eben staat bekend om deze dieren. Ze hebben een speciaal ochtendprogramma. Op het programma staat het begeleiden van de schattige alpaca’s. Daarnaast leer je veel over hun levensgeschiedenis en hoe je ze moet verzorgen. Je mag ze dan ook voeren, wat een grappig gezicht is.

Je voelt hun opvallend zachte wol. Ook hoor je over de verwerking van de waardevolle alpacawol. Hier worden veel sjaals en truien van gemaakt, maar nog veel meer producten. Daarnaast is er een kleine vilt- en handwerkworkshop waarbij je zelf een souvenir voor thuis kunt maken.

Meer informatie: Königshof Alpaca Farm 

Zo leuk zijn alpaca’s. ©TVB Eben

AlpakaAlm Kitzsteingut

Ook bij AlpakaAlm Kitzsteingut in Wagrain-Kleinarl kun je met deze dieren op stap. Naast de wandeling is ook het aaien van de dieren een bijzondere ervaring. De wandeling duurt in totaal zo’n 2 uur. En dat allemaal op 1.275 meter hoogte en uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Alpen. Wat wil je nog meer?

Meer informatie: AlpakaAlm Kitzsteingut

Andere activiteiten in Salzburger Sportwelt

Wandelen is de favoriete bezigheid van veel Nederlanders die de bergen in trekken, maar er is meer te doen. In deze regio kun je op de almen talloze leuke dingen met de kinderen doen. 

Kabelbaan de Geisterberg in St. Johann

Als je de kabelbaan uitstapt, kom je terecht in de wereld van de geesten. Kinderen beleven hier sprookjesachtige avonturen te midden van geesten van het water, de aarde, het vuur en de lucht. Ga wandelen, ontdek de Geisterberg-trein en zo’n 40 speeltoestellen en attracties. Denk daarbij aan kasteel Geisterberg en Geisterdorf, waterspelen en ‘Drachi’s beginners klettersteig‘. Ook kun je hier prima met de kinderwagen wandelen.

Vergeet de fraai gelegen Gamskogelhütte in Altenmarkt-Zauchensee niet. Hier vind je de avonturenspeelplaats ‘Meistercup van de Alpentiere‘, waar kinderen van alle leeftijden zich lekker kunnen uitleven. Een andere leuke bestemming voor families met kinderen: de Grafenberg in Wagrain-Kleinarl. De wandeling is vrij kort met weinig hoogtemeters. Het is wel leuk om een dag uit voor een bezoek uit te trekken. Dan kunnen je kinderen uitgebreid van alle speeltuinen genieten.

Filz & MOOR Tocht in Filzmoos

Kleine natuuronderzoekers kunnen hun hart ophalen bij de Filz & MOOR tocht. Deze begint op de Rossbrand, bij het bergstation van de Papageno-kabelbaan. De excursie is vooral aanbevolen voor kinderen van 3-7 jaar, al vinden volwassenen het ook erg leuk. Op het ca. 600 meter lange pad door het bos en het moeras ontdek je veel dieren en planten die hier leven.

Een klettersteig is leuk voor iedereen.

Alles Alm wandeling met leuke quiz in Radstadt

Alles Alm is een leuke wandeling en quiz tegelijk voor het hele gezin. De wandelpaden lopen door de uitgestrekte weilanden en zijn vriendelijk voor een kinderwagen. Ondertussen vind je op tien plekken interessante weetjes over het leven in de Alpen, over de natuur en de dieren. Deze wandeling kun je doen in de regio Radstadt.

Flying Fox in Flachau

Flori’s avonturenparcours laat kinderharten sneller kloppen. Op deze route kom je langs allerlei leuke speel- en puzzelplekken zoals de Flying Fox, schommels, klimwanden en glijbanen. De opdracht is om Flori’s geheime codewoord te kraken. Als jou dat lukt, krijg je een verrassing mee naar huis. Zodat je je kennismaking met Flori niet snel vergeet. Deze wandeling kan ook met kinderwagens worden gedaan. 

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Oostenrijk

Lees mijn Tips

alle 27 artikelen over Oostenrijk

Bekijk alle artikelen