Zonsopgang wandeling Grießenkareck met ontbijt

Zie de zon opkomen en geniet van een vers ontbijt

In de vroege ochtend een berg op wandelen is een leuke excursie. Je kunt dit zelf doen, maar ook met een gids. Die dan op de top op een open vuur een ontbijtje voor je maakt. Waarbij je, met wat geluk, kunt genieten van de zonsopgang. Deze bijzondere tocht kun je doen op de berg Grießenkareck in Oostenrijk. Deze 1.991 meter hoge berg ligt in de bekende regio Flachau

De wandeling met een lokale gids gids wordt toepasselijk Sunrise Hiking Tour genoemd. Eerlijk is eerlijk, deze wandeltocht is een van de beste manieren om de Alpen op een actieve manier te beleven.

Zo ziet de excursie er uit

Zo ziet het pad er onderweg uit. ©Karmen Nahberger

Je moet opstaan in het midden van nacht, maar wel met een goede reden. Als het nog donker is ga je op pad. Met een kleine groep en gids word je per bus naar het beginpunt van het wandelpad gebracht. Dat ligt op de Kogelalm. De weg slingert door het landschap en omdat het donker is zie je weinig. 

Des te fraaier is het als het eerste licht zich aandoet. De wandeling is kort, zo'n 20 minuten. Maar geeft je wel warmte en de heerlijke frisse lucht in je neus.  Je hoort weinig, op een koebel na, het typische geluid van de Alpen. 

Je loopt naar de top van Grießenkareck, met zijn eigen bijzondere top. Het wordt ook wel Flachaus eigen berg genoemd. De laatste meters moet je over rotsen klimmen, maar daar krijg je een heerlijk uitzicht voor terug.

Het ontbijt. ©Karmen Nahberger

Het ontbijt

Als het eerste zonlicht zich boven de bergtoppen laat zien maakt de gids een ontbijt. Denk aan koffie en thee om weer even warm te worden. Het meest bijzondere is muas, dat een lokale lekkernij is. Het is al eeuwenoud en geeft veel energie. Het warme gerecht bestaat uit melk, meel, eieren en boter. In het seizoen krijg je er vaak lokale bessen bij, die het ontbijt af maken.

Het ontbijt wordt geserveerd. ©Karmen Nahberger

Vanuit Flachau kun je deze excursie maken. Met de gids spreek je simpelweg het vertrekpunt af. Daar word je na afloop ook weer afgezet. De gehele excursie duurt zo'n 3,5 uur.

Meer informatie: Flachau Sunrise Hike

Overnachten in de omgeving

Deze regio is perfect om een paar dagen te verblijven. In en rond Flachau vind je veel vakantiehuizen, hotels en appartementen. Deze kun je eenvoudig online boeken. Wees er wel op tijd bij, want deze regio is erg populair. Dit geldt zeker voor de vakantieperiodes en weekenden.

Locatie in de regio Flachau

Mountainbiken rond Flachau.

De berg Grießenkareck is een van de attracties van Flachau. Wandelen is een van de meest populaire activiteiten in deze regio. Je kunt hiken over de alpenweiden, maar er zijn ook culinaire wandeltochten. Tot slot  kun je natuurlijk wandelingen naar de top van de diverse bergen maken, die variëren in moeilijkheidsgraad. Er is daarnaast meer dan 500 kilometer aan mountainbikepaden. Wagrain heeft een bekend bikepark, en je kunt hier overnachten in speciale mountainbike-accommodaties.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Oostenrijk

Lees mijn Tips

alle 32 artikelen over Oostenrijk

Bekijk alle artikelen