Paraguay

Minst bezochte land van Zuid-Amerika, maar wel het meeste avontuur?

Paraguay is waarschijnlijk het minst bezochte land van heel Zuid-Amerika. Je hoort dan ook zelden iets over bezienswaardigheden, festivals of wat dan ook. Maar ook hier vind je de Amazone, alsook oude steden en inheemse volkeren.

Een rondreis door Paraguay is een heus avontuur, wat het tot een echte uitdaging maakt. En ja, het land staat niet bekend om iets bijzonders. Al heeft het wel het Amazonewoud bijvoorbeeld, al is het niet eenvoudig om excursies te regelen voor deze jungle. 

Paraguay herbergt delen van overbekende natuurgebieden. Waaronder de beroemde Pantanal, dat met name in Brazilië wordt bezocht. Gelukkig heeft het ook eigen bezienswaardigheden en attracties. Ontdek ze voor je bezoek. Met onder meer Werelderfgoed.

Asunción

Asunción is de hoofdstad van Paraguay. Hier vind je nog veel koloniale gebouwen die in goede staat zijn. Waaronder het Palacio de los López, dat opvallend wit van kleur is. La Costanera is de boulevard langs de kust. En vooral populair voor de zonsondergang bij de lokale bevolking. Zodat je hier ook lekker eten kunt kopen en verse drankjes. Probeer het Street Food eens. Je ruikt het als je hier al rond loopt.

De mooiste kerk is Catedral de Nuestra Senora de la Asunción. Deze kathedraal kun je bezoeken. Let vooral op het vele zilver binnenin. En is in de avond fraai verlicht. Als je de geuren en kleuren van de stad wilt beleven is de Mercado Cuatro een must. Ook vind je hier veel souvenirs.

Trinidad ruïnes

De Trinidad ruïnes is een simpele naam voor iets bijzonders in Paraquay. Het zijn missieposten uit de 17e en 18e eeuw van de Jezuïten. Die destijds langs de rivier de Río de la Plata werden gebouwd. De officiële naam van deze indrukwekkende ruïnes is Jezuïtenmissies van La Santisima Trinidad de Paraná en Jesús de Tavarangue.

La Santísima Trinidad is het meest imposant. Deze missiepost was de hoofdstad van de Guayrá. Hij werd in 1706 gebouwd door de bekende architect Juan Bautista Primoli. als je deze plek bezoekt check dan zeker het Plaza Mayor. En zie de hoofdkerk met een kleine kerk, maar ook de school, het klooster en de diverse begraafplaatsen.

Gran Chaco

Pekari’s in de Gran Chaco in Paraguay.

De Gran Chaco moet je beleven. Het is een van de droogste gebieden ter wereld. Maar het herbergt wel veel dieren. En diverse indianenstammen en Mennonieten, die een zeer terug getrokken leven hebben. De Gran Chaco bezoeken is nog een avontuur.

Als je de Gran Chaco bezoekt zie je waarschijnlijk capibara’s, het grootste knaagdier ter wereld. Maar ook pekari’s, familie van varkens. Ook heb je een redelijke kans op diverse soorten apen. En met geluk mogelijk zelfs een jaguar, poema, tapir, reuzenmiereneter en ongekend veel vogels. 

Cruise de Paraguay rivier

Een van de beste excursies is een cruise op de Paraguay rivier. Waarbij je overnacht op de boot. En onderweg talloze wilde dieren tegen komt. waaronder veel vogels, maar ook kaaimannen. En misschien zelfs meer.

Alle 5 Bucket List Tips voor Paraguay