blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Baños Termales de Chacapi

Heerlijke warmwaterbronnen bij Colca Canyon

Baños Termales de Chacapi is een heetwaterbron in het plaatsje Yanque in Peru. In de volksmond wordt het ook wel Yanque Hot Springs genoemd, of Yangue Heetwaterbronnen. Je vindt deze zwembaden in een steile kloof in de Rio Colca, oftewel de Colca rivier. Die je misschien kent van de beroemde Colca Canyon. Dit zijn de beste tips en bezienswaardigheden voor Baños Termales de Chacapi.

Als je de beroemde Colca Canyon bezoekt ligt deze heetwaterbron in de buurt van het plaatsje Yanque. Dus neem een duik om af te koelen nadat je de machtige Andescondor van dichtbij hebt bekeken, zoals ik deed. Al het stof en het zweet raak je kwijt, terwijl ook je spieren je dankbaar zullen zijn. Het water is erg mineraalrijk. Ik voelde het later aan mijn gezicht, wat een goed teken is. 

Bekijk mijn video

Al mijn nieuwe reisvideo's zien? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal.

Verschillende temperaturen

Je vindt hier diverse warmwaterbaden van zo'n 32 tot 38 graden om je lekker in onder te dompelen. Daarbij krijg je gratis een uitzicht op de rivier. En zicht op een fraaie historische stenen brug die uit de tijd van de Spanjaarden stamt.

Meerdere heetwaterbronnen in de regio

Deze heetwaterbronnen zijn een van de vele in de regio rondom de beroemde Colca Canyon. Ik bezocht er diverse, maar ik vind dit de mooiste. Zowel door het schone (en warme) water alsook door de ligging. En hier komen veel lokale bewoners, wat het een extra sfeer geeft. Je ziet met name verliefde stelletjes, alsook ouders met kinderen.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Oude en nieuwe zwembaden

Zo ziet Baños Termales de Chacapi er van boven uit. ©Corno van den Berg

Er zijn drie nieuwe baden die continu worden gevuld met water door vulkanisch wordt verwarmd. De temperatuur is 38 graden. Ook kun je via een schommelende brug de rivier over. Daar zie je meerdere oudere zwembaden, die ook lekker warm water hebben. Alleen is het uitzicht wel wat minder merkte ik. Wel kun je daar wat drinken halen en even in de zon zitten bijvoorbeeld.

Voorzieningen

Er zijn basic hokjes om je om te kleden en douches. Door het klimaat in het Andesgebergte is het hier overdag vaak lekker warm, zodat je in de zon kunt opdrogen. Daarnaast zorgt de blauwe lucht en de omgeving voor fraaie foto's en video's.

Een gezin geniet van Yanque Hot Springs. ©Corno van den Berg

Toegangsprijs Yanque Hot Springs

De toegangsprijs is slechts enkele Peruaanse Soles. Ook kun je er diverse koele drankjes kopen. In deze warmwaterbron kun je voor weinig geld optimaal genieten. Dit geldt zowel van het lekkere warme water als de omgeving.

Locatie van de heetwaterbronnen

Chivay is voor veel toeristen de uitvalsbasis voor Colca Canyon. Deze heetwaterbronnen liggen op zo'n 10 kilometer afstand. Je kunt eenvoudig een taxi nemen voor een paar Soles. Het is misschien wel handig om af te spreken wanneer je weer wilt worden opgepikt.

Overnachten in de omgeving

Je kunt in de dorpen rond de kloof overnachten. Ik koos voor Yanque, aangezien dit ook een gezellig dorp is. Je vindt hier diverse hotels, lodges en bed & breakfasts in allerlei prijsklassen. Dit geldt ook voor het dorp Chivay. Op de kleine, maar zeer lokale markt zie je veel inwoners in traditionele kledij lopen. Ook zijn er veel verse producten te koop.
Bekijk de leukste accommodaties voor Colca Canyon

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Peru

Lees mijn Tips

alle 40 artikelen over Peru

Bekijk alle artikelen