Colca Canyon in Peru: Beste plek om condors te zien tijdens trekking - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Colca Canyon

De beste plek om de Andescondor te zien; de grootste vliegende vogel ter wereld

Colca Canyon in Peru is de op een na grootste kloof ter wereld. En het is de beste plek om een unieke vogel te zien. Hier kiezen elke ochtend Andescondors op de thermiek het luchtruim. Dit zijn de grootste vliegende vogels op aarde. Als toerist kun je dit spektakel zien. Dit kan op verschillende manieren. Waaronder een trekking over de bergen.

Er ligt hier nog geregeld sneeuw op de pieken. Je kunt hier goed hiken, maar vooral kijken naar de machtige condors die hier vliegen.

Hoe bezoek je Colca Canyon?

De kloof Calco Canyon is een hoogtepunt van je reis door Peru. Maar hoe bezoek jij deze kloof? Je hebt meerdere mogelijkheden.

De uitkijkpunten

De meest gangbare is het bezoeken van de diverse uitkijkpunten. Waarbij je vroeg in de ochtend arriveert aan de rand van Colca Canyon. Het meest bekend is Cruz del Condor. Dit is een bijzondere plek waar je ver de kloof in kunt kijken. Zodra de zon boven de bergen uit komt warmt de kloof op. En jij ook.

Twee jonge Andescondors in Colca Canyon. ©Corno van den Berg

Al snel zie je dan de eerste condors voorbij vliegen. En de roofvogels komen opvallend dichtbij. Waardoor je goede foto’s kunt maken merkte ik. Sommige dieren komen zelfs dichtbij zitten, zodat je ze goed kunt bekijken. En dat alles in een decor dat op zich al de moeite waard is.

Het lastige is wel dat je hier nooit alleen staat. Sterker nog, het is de afgelopen jaren een stuk drukker geworden. Colca Canyon staat op het lijstje van veel reizigers en dat is te merken. Hierdoor gaat wel iets van de beleving af van dit fenomenale uitzicht en de dieren.

Een van de uitkijkpunten om Colca Canyon en de Andescondors te zien. ©Corno van den Berg

Colca Canyon trekking

Als je de meeste toeristen achter je wilt laten is een trekking door Colca Canyon de beste optie. Er is veel keuze, zowel in de route als de afstanden die je moet lopen. Je loopt meestal van bergdorp naar bergdorp. De meeste wandelroutes door Colca Canyon starten in het plaatsje Cabanaconde. Dat ja vanuit Arequipa eenvoudig met het openbaar vervoer kunt bereiken.

Zo ziet trekking in Colca Canyon er uit.

Je kunt met een gids wandelen, maar ook zelf op pad gaan. Dat laatste is hier relatief eenvoudig, al zijn sommige wandelpaden niet al te duidelijk. Maar in Cabanaconde kun je goede wandelkaarten kopen. Ook online kun je goede routes vinden. Doe dit vooraf. Zodat je niet verdwaalt. 

De meeste toeristen arriveren in Cabanaconde en overnachten er. Om dan de volgende dag vroeg op pad te gaan. Waarbij je in een dag van A naar B loopt, om dan bijvoorbeeld met de bus terug te reizen. Of verder te reizen natuurlijk. Aan jou de keuze.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Peru

Lees mijn Tips

alle 28 artikelen over Peru

Bekijk alle artikelen