Colca Canyon in Peru: Beste plek om condors te zien tijdens trekking - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Colca Canyon

De beste plek om de Andescondor te zien; de grootste vliegende vogel ter wereld

1,167

TOP 1.687

Colca Canyon in Peru is de op een na grootste kloof ter wereld. En het is de beste plek om een unieke vogel te zien. Hier kiezen elke ochtend Andescondors op de thermiek het luchtruim. Dit zijn de grootste vliegende vogels op aarde. Als toerist kun je dit spektakel zien. Dit kan op verschillende manieren. Waaronder een trekking over de bergen.

Er ligt hier nog geregeld sneeuw op de pieken. Je kunt hier goed hiken, maar vooral kijken naar de machtige condors die hier vliegen.

Hoe bezoek je Colca Canyon?

De kloof Calco Canyon is een hoogtepunt van je reis door Peru. Maar hoe bezoek jij deze kloof? Je hebt meerdere mogelijkheden.

De uitkijkpunten

De meest gangbare is het bezoeken van de diverse uitkijkpunten. Waarbij je vroeg in de ochtend arriveert aan de rand van Colca Canyon. Het meest bekend is Cruz del Condor. Dit is een bijzondere plek waar je ver de kloof in kunt kijken. Zodra de zon boven de bergen uit komt warmt de kloof op. En jij ook.

Twee jonge Andescondors in Colca Canyon. ©Corno van den Berg

Al snel zie je dan de eerste condors voorbij vliegen. En de roofvogels komen opvallend dichtbij. Waardoor je goede foto’s kunt maken merkte ik. Sommige dieren komen zelfs dichtbij zitten, zodat je ze goed kunt bekijken. En dat alles in een decor dat op zich al de moeite waard is.

Het lastige is wel dat je hier nooit alleen staat. Sterker nog, het is de afgelopen jaren een stuk drukker geworden. Colca Canyon staat op het lijstje van veel reizigers en dat is te merken. Hierdoor gaat wel iets van de beleving af van dit fenomenale uitzicht en de dieren.

Een van de uitkijkpunten om Colca Canyon en de Andescondors te zien. ©Corno van den Berg

Colca Canyon trekking

Als je de meeste toeristen achter je wilt laten is een trekking door Colca Canyon de beste optie. Er is veel keuze, zowel in de route als de afstanden die je moet lopen. Je loopt meestal van bergdorp naar bergdorp. De meeste wandelroutes door Colca Canyon starten in het plaatsje Cabanaconde. Dat ja vanuit Arequipa eenvoudig met het openbaar vervoer kunt bereiken.

Zo ziet trekking in Colca Canyon er uit.

Je kunt met een gids wandelen, maar ook zelf op pad gaan. Dat laatste is hier relatief eenvoudig, al zijn sommige wandelpaden niet al te duidelijk. Maar in Cabanaconde kun je goede wandelkaarten kopen. Ook online kun je goede routes vinden. Doe dit vooraf. Zodat je niet verdwaalt. 

De meeste toeristen arriveren in Cabanaconde en overnachten er. Om dan de volgende dag vroeg op pad te gaan. Waarbij je in een dag van A naar B loopt, om dan bijvoorbeeld met de bus terug te reizen. Of verder te reizen natuurlijk. Aan jou de keuze.

Amfitheaters van Moray

Amfitheaters van Moray
De Amfitheaters van Moray in Peru zijn een raadsel. Wetenschappers proberen nog steeds te achterhalen wat de functie is van deze vreemde cirkels. Je kunt ze eenvoudig bezoeken. En zo zelf een idee vormen waarom deze monumenten zijn gebouwd.Moray wordt vaak overgeslagen door toeristen, maar dit is een van de grote Inca-raadsels. Je vindt hier drie zogenaamde 'collossea', reusachtige cirkelvormige amfitheaters die in het landschap zijn verwerkt. De Inca's gebruikten slim de bergrondingen, alleen is onduidelijk waarvoor.
Lees verder

Belmond Andean Explorer: Luxe trein in Peru

Belmond Andean Explorer: Luxe trein in Peru
De Belmond Andean Explorer is de meest luxueuze trein van Peru. Deze trein is een ideale manier om te reizen. Met talloze bijzondere vergezichten, verfijnd eten en diverse stops.De Belmond Andean Explorer is een van de beste manieren om door Peru te reizen. De reizen zijn kort, waardoor je tijd genoeg hebt voor de Inca Trail, Machu Picchu, Colca Canyon en meer.
Lees verder

Choquequirao

Choquequirao
Choquequirao is een relatief onbekende Inca-stad in Peru. De ruïnes liggen op een hoogte van 3.050 meter in het Andesgebergte. Die volgens sommigen mooier is dan Machu Picchu. Wetenschappers hebben tot nu toe zo’n 30% bloot gelegd in het regenwoud.Choquequirao; de kans is groot dat je er nog nooit van hebt gehoord. Maar volgens kenners is dit het nieuwe Machu Picchu, de beroemde Inca-stad in de bergen van Peru. Typisch iets voor je Bucket List, toch?
Lees verder

Cruise over de Amazone-rivier

Cruise over de Amazone-rivier
Een cruise op de beroemde Amazonerivier is de manier om deze immense watermassa te ontdekken. Deze meerdaagse boottochten beginnen meestal in Iquitos (Peru) of Manaus (Brazilië). om daarna de rivier af te dalen.De meest populaire tocht begint in Peru; bij Iquitos. Je kunt bijvoorbeeld helemaal naar Manaus (Brazilië) varen, of zelfs helemaal tot de monding van de Amazone.
Lees verder

Eet gebakken cavia in Peru

Eet gebakken cavia in Peru
Cavia eten is een typisch gerecht in Peru. Het dier staat hier gewoon op het menu. Geroosterde cavia is zeker een van de meest bijzondere gerechten ter wereld. De bereidingswijze is vrij eenvoudig. Het dier wordt gebakken en komt meestal in zijn geheel op je bord. Dus met kop en al. Zeker in het midden van Peru is dit de gewoonte.Cavia's ken je waarschijnlijk vooral als huisdier. In Peru is dat letterlijk zo. Ze lopen dan ook gewoon in huis rond. Maar dat heeft een reden. In Peru is cavia (of 'cuy') eten heel gewoon.
Lees verder

Gocta Waterval

Gocta Waterval
De Gocta waterval is een 771 meter hoge waterval in het noorden van Peru. Hij ligt middenin het regenwoud. Deze zeer imposante waterval werd pas in 2005 ontdekt door de Westerse wereld. De lokale bevolking dacht eeuwenlang dat de plek behekst was en kwam er niet in buurt.Gocta Falls is een zeer imposante waterval in de Amazone. Via een smal wandelpad bereik je de watervallen, al kan het ook per paard. Je kunt zwemmen in het ijskoude water, maar het is wel lekker na al het gezweet.
Lees verder

alle 28 artikelen over Peru

Bekijk alle artikelen

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.