Gocta Waterval

Machtige waterval van maar liefst 771 meter hoog, middenin het regenwoud van Peru

De Gocta waterval is een 771 meter hoge waterval in het noorden van Peru. Hij ligt middenin het regenwoud. Deze zeer imposante waterval werd pas in 2005 ontdekt door de Westerse wereld. De lokale bevolking dacht eeuwenlang dat de plek behekst was en kwam er niet in buurt.

Gocta Falls is een zeer imposante waterval in de Amazone. Via een smal wandelpad bereik je de watervallen, al kan het ook per paard. Je kunt zwemmen in het ijskoude water, maar het is wel lekker na al het gezweet.

Hoe ziet de wandeling naar Gocta Waterfall er uit?

Inmiddels kun je de waterval te voet bereiken. Je kunt ook te paard gaan, althans voor een groot deel. Waardoor je eerst een stuk te paard kunt. Waarna je zelf te voet het laatste deel kunt wandelen.

Het wandelpad naar Gocta Falls. ©Corno van den Berg

Onderweg heb je diverse keren uitzicht op de waterval. En dat alles in een heerlijk decor van regenwoud en steile bergen. Als je bij de voet van de waterval uitkomt, kun je een duik nemen in het ijskoude water. Het is heerlijk verfrissend en een toepasselijk einde aan je bezoek aan Gocta, zoals de lokale bevolking hem noemt. Al is de lokale naam Catarata Gocta. De Engelse naam is simpelweg Gocta Waterfall.

Gocta Falls van dichtbij. ©Corno van den Berg

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Peru

Lees mijn Tips

alle 40 artikelen over Peru

Bekijk alle artikelen