Zie de kromme bomen van Polen

Een uniek bos met 400 vreemd gevormde dennenbomen, niemand weet waarom.

De kromme bomen van Polen; de omschrijving is al intrigerend. Hier vind je zo’n 400 vreemd gevormde dennenbomen. De reden hiervan is onduidelijk. Het kan menselijk handelen zijn, maar ook Moeder Natuur kan dit hebben gedaan.

Het Kromme Bos is een wonderlijk bos in Polen. Over de oorzaak zijn de naaste bewoners, maar ook wetenschappers het niet eens. Het kan van alles zijn. Zeker is wel: Het is mooi, zeker bij mist of koud weer. Het bos wordt door Polen zelf Krzywy Las genoemd. In het Engels heet het passend Crooked Forest.

Wie hier ronddwaalt zal worden verrast. En al snel de verhalen horen over hoe dit bos is ontstaan. Leg je oor te luister en laat je verbazen.

Laaghnangende zon bij de Kromme Bomen in Polen.

Door mensenhanden?

Een van de theorieën is dat mensen dit bos plantten in 1930 en de bomen bewust hebben gebogen om bijvoorbeeld goed hout voor meubels te krijgen. Maar waarom is zijn de kromme bomen dan niet gekapt?

Sneeuwstorm?

Sommige wetenschappers zeggen dat het waarschijnlijk een sneeuwstorm was die de bomen zo heeft gebogen. Maar dit is de enige plek waar het fenomeen te zien is. Waarom zijn er niet meer plekken? Wat denk jij?

Feit is dat dit bos uniek is. Het is een heerlijk doolhof. Een wonderlijke plek om te wandelen en om te fotograferen. Zeker als het een beetje koud of mistig is. 

Hoe zijn de kromme bomen ontstaan?

Hoe kom ik hier?

Je vindt het Crooked Forest (mooie naam voor een bos) iets buiten het dorp Nowe Czarnowo, gemeente Gryfino in West-Pommeren, Polen. Het is net over de grens van Duitsland.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Polen

Lees mijn Tips

alle 9 artikelen over Polen

Bekijk alle artikelen