Waarom moet ik hier heen?

Edinburgh Castle ligt boven op Castle Rock. Elke dag wordt om 1 uur ’s middags een kanon afgevuurd. Deze traditie is ontstaan rond 1860 en bedoeld voor zeeschepen om hun maritieme klok gelijk te zetten om te kunnen navigeren.

Kasteel Edinburgh bevat meerdere gebouwen waarvan de meeste dateren uit de 17e eeuw. Het kasteel is nog in goede staat en torent hoog boven de stad Edinburgh uit. De lokale naam is Caisteal Dhùn Éideann, terwijl de Engelse naam Edinburgh Castle is.

Het kasteel staat ook bekend om de mythische spookverhalen die de ronde doen. In het kasteel zouden spookverschijningen plaatsvinden zoals de langs de kantelen ronddwalende doedelzakspeler, de drummer zonder hoofd en een spookhond.

Gelukkig vinden er ook minder griezelige evenementen plaats zoals Taptoe’s, literaire boekbesprekingen en verhalenvertellers die vertellen over helden als Rob Roy, en concerten van grote en kleine sterren.

Meer informatie: www.edinburghcastle.scot

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Schotland, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Kastelen