Waarom moet ik hier heen?

De Schotse Hooglanden zijn rijk aan natuur en cultuur. Je kunt hier dagenlang wandelen tussen de meren, bossen en bergpieken. Terwijl ook de Schotse cultuur voor Het oprapen ligt.

De Schotse Hooglanden: Het land van de hoge bergen, diepe lochs en uitgestrekte bossen. Dit gebied leent zich heel goed om zelf te verkennen. Te voet of in een auto. Of zelfs per trein. De Engelse naam is Scottish Highlands.

De inwoners van dit gebergte worden ‘Highlanders’ genoemd. Ze houden terecht vast aan hun oude cultuur, waarvan de kilt, whisky en doedelzakmuziek overbekend zijn. Ze passen naadloos bij het landschap. En als je hier rondreist ontdek je het allemaal vanzelf.

Het Eilean Donan Kasteel in de Schotse Hooglanden.
Het Eilean Donan Kasteel in de Schotse Hooglanden.

Mijn rondreis door de Schotse hooglanden

De Schotse Hooglanden zijn dé plek om in het voor- of najaar er even tussen uit te gaan. Als er nog sneeuw ligt, of juist als het voorjaar is begonnen.Ik ging er ook heen in het vroege voorjaar en werd aangenaam verrast.

Zo mooi zijn de Schotse Hooglanden

In de winter zoeken we meer en meer de zon op. Ik ook, maar dan anders. Ik ga naar de Schotse Hooglanden...

Reisverhaal

Ik ga naar de Schotse Hooglanden, om te kijken hoe het daar voorjaar wordt. Al loopt dat anders dan verwacht. Heel anders. Maar magisch is het wel. Meer dan dat zelfs.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Schotland, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.