Viking festival Up Helly Aa

Uniek festival om de Vikingen te eren die hier ooit aan land kwamen

Up Helly Aa is een legendarisch Viking-festival in Schotland. Meer dan duizend mannen marcheren als Vikingen door de straten in herinnering aan de Noorse Vikingen die hier in de 8e eeuw aan land kwamen. Het festival wordt afgesloten met het verbranden van een heus schip met duizend toortsen.

Een heus Viking Festival dat je kunt beleven op de ruige Shetlandeilanden. Up Helly Aa wordt dit wonderlijke festival genoemd. Het is een eerbetoon aan de Vikingen die ervoor zorgden dat dit deel van Europa in de 8e eeuw werd gekoloniseerd door de Vikingen. Het bleef zelfs tot 1472 een Noorse provincie.

Up Helly Aa Viking Festival in Schotland.

Het festival bestaat uit een lange mars, veel gezang en dans, maar ook veel drank. De mars voert naar de kust. Aan het einde van de dag wordt een Vikingschip in brand gestoken onder luid gejuich. De sfeer van dit festival is zeer intens, met name door het gebruik van honderden toortsen. En je kunt er bij zijn…

Het Viking Festival in Schotland.

Waar wordt het Viking Festival gehouden?

Het jaarlijkse Vikingfestival vindt plaats in Lerwick, de hoofdstad van de Shetlandeilanden in Schotland. Sowieso is dit een gebied waar je heerlijk kunt rondreizen. En een idee krijgen hoe de Vikingen hier aan land kwamen.

Wanneer is het Viking Festival?

Up Helly Aa wordt jaarlijks gehouden op de laatste dinsdag van januari. Regel vooraf je hotel, aangezien het erg druk kan worden in dat weekend.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Schotland

Lees mijn Tips
Bekijk alle artikelen