Vliegtuigen spotten op Maho Beach

Laat je wegblazen door een opstijgend vliegtuig op Sint Maarten

Als je met het vliegtuig aankomt op Sint Maarten (ook wel Saint Maarten) scheer je eerst over de zee en duikt ineens een strand en de startbaan op. Sint Maarten behoort dan ook tot de Top Tien van meest uitdagende landingen ter wereld. De startbaan ligt direct achter het strand.

Naast het vliegveld ligt Maho Beach. Hier komen vliegtuigen zeer laag over vliegen om te landen. Wanneer ze opstijgen ontstaat er door de ronkende motoren een jet blast. Je wordt letterlijk weggeblazen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wie wil ervaren hoeveel lucht een Boeing 747 verplaatst moet naar Sunset Beach. De vliegtuigen bulderen op slechts enkele meters boven je hoofd, terwijl jij lekker in het zand zit. Onbewust buk je, al heeft dat weinig zin.

Maar het meest bijzondere is een vertrekkend vliegtuig. Als deze het gas vol open gooit word je weggeblazen als je je niet goed vasthoudt aan het hek bijvoorbeeld.

Opmerkelijk genoeg zijn er nog geen ongelukken gebeurd. Wel veel blauwe plekken bij mensen die over het strand worden geblazen. Dit is een ideaal foto- en (nog meer) videomoment. Ga in het zand zitten en wacht op wat komen gaat. In het strandtentje wordt bijgehouden wanneer welk vliegtuig landt en vertrekt.