Ibiza-stad

Stad op lijst van Werelderfgoed

Ibiza-stad is de bijzondere hoofdstad van het eiland Ibiza. Het wordt meestal geassocieerd met feesten, nachtclubs en luxe jachten. Maar de oude stad staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. De ommuurde stad wordt Dalt Villa genoemd en behoort tot de mooiste historische steden van Spanje. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Ibiza-stad.

De hoger gelegen binnenstad is erg populair bij cultuurliefhebbers, maar ook bij dagjesmensen. Dit omdat er ook veel bars en restaurants te vinden zijn. Ibiza-stad moet je beleven en juist niet vermijden zoals vaak gebeurt. De Catalaanse naam voor Ibiza is Eivissa, dit is een naam die nog her en der wordt gebruikt.

Dalt Vila (Oude Stad)

Dalt Vila is het historische hart van Ibiza-Stad en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De oude stad is omringd met indrukwekkende stadsmuren en biedt smalle geplaveide straatjes, historische gebouwen en een spectaculair uitzicht op de zee en het platteland.

Kathedraal van Santa Maria

In Dalt Vila vind je de kathedraal van Santa Maria. De kerk is van gotische architectuur en dateert uit de 13e eeuw. Binnen vind je enkele indrukwekkende kunstwerken. Je kunt de kerk gratis bezoeken.
Adres: Plaça de la Catedral 1

Kasteel van Ibiza (Castell de Eivissa)

Een bezoek aan het Kasteel van Ibiza. ©Pixabay

Het middeleeuwse kasteel bevindt zich bovenop Dalt Vila. Door de ligging heb je panoramisch uitzicht over Ibiza-stad en de Middellandse zee. Je kunt het Castell de Eivissa bezoeken met een gids, maar ook op eigen houtje.
Adres: Carrer Bisbe Torres Mayans 14

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Puig des Molins

Puig des Molins is een oude begraafplaats uit de Fenicische en Romeinse tijd. Op deze archeologische site vind je nog talloze goedbewaarde overblijfselen uit die tijd.
Adres: Via Romana 31

Mercat Vell (Oude Markt)

Winkelen in Ibiza-stad. ©Pixabay

Deze markt vind je in een charmant gebouw uit 1872 en biedt een ruim assortiment van lokale producten. Denk aan vers fruit, groenten, vlees, vis en ambachtelijke producten.
Adres: Plaça de la Constitució 18

Paseo Vara de Rey

Deze levendige boulevard huisvest talloze winkels, cafés en restaurants. Je kunt op Paseo Vara de Rey heerlijk struinen en genieten van de sfeer. Met name aan het einde van de dag zie je hier veel verliefde stelletjes, alsook joggers en ouderen die een praatje maken.

Marina Botafoch

Marina Botafoch is een moderne jachthaven waar je luxe jachten, chique winkels en restaurants vindt. Het is een goede locatie om van de zonsondergang en het bruisende nachtleven van Ibiza te genieten. Hou er wel rekening mee dat de prijzen hier relatief hoog zijn.

Eivissa Museum

In het Eivissa Museum vind je alles over de geschiedenis van het eiland. Denk daarbij aan talloze kunstvoorwerpen uit prehistorische tijden, maar ook uit het heden. Er zijn verschillende tentoonstellingen over archeologie alsook over hedendaagse kunst.

Overnachten in Ibiza-stad

De sfeer van Ibiza-stad. ©Pixabay

Er is een grote keuze aan hotels, hostels en vakantiehuizen die je eenvoudig online kunt boeken. Ook kun je er kleinschalige plekken vinden om in alle rust te overnachten. Wees er wel op tijd bij, Ibiza blijft onverminderd populair.
Bekijk de leukste accommodaties

Stranden rondom Ibiza-stad

Ibiza-stad heeft geen eigen strand, maar in de nabije omgeving vind je prachtige stranden zoals Talamanca Beach en Figueretas Beach.

Deze compacte stad is niet alleen overdag aantrekkelijk, maar komt 's avonds echt tot leven. Dit geldt vooral in de zomermaanden, met talloze bars, clubs en restaurants die een levendig nachtleven bieden.

Meer artikelen over Ibiza