Waarom moet ik hier heen?

Ibiza is meer dan een feesteiland. Ibiza-stad staat op de lijst met Werelderfgoederen van UNESCO, terwijl de natuur opvallend ruig is, net als de stranden.

Ibiza staat vooral bekend als feesteiland, maar het biedt veel meer. De ruige kusten, de oude stad en zandstranden zijn ideaal om te wandelen en uit te rusten. En natuurlijk kent het een aangenaam klimaat, waardoor je hier ook bijvoorbeeld goed in de winter kunt vertoeven.

Het eiland Ibiza behoort tot de Balearen, die ten oosten van Spanje liggen. Met een oppervlakte van 575 km² is Ibiza een relatief klein eiland in de Middellandse Zee. Het is zo’n 45 km lang en 25 km breed. Een bezoek kun je goed combineren met het zuidelijker gelegen Formentera.

Beste video Ibiza reizen

Bezienswaardigheden Ibiza:

Es Vedra Nature Reserve

Je vindt hier diverse natuurgebieden, die door de Spaanse overheid zijn ingesteld om de bijzondere, maar fragiele natuur te beschermen. Het Es Vedra Nature Reserve is een eiland dat per boot kan worden bereikt. Je kunt hier wandelen naar het hoogste punt van heel Ibiza: 476 meter hoog.

Las Salinas National Park

Het Las Salinas National Park is een klein ecosysteem op zich. Dit natuurgebied bestaat voor 75 procent uit zee en loopt helemaal tot Formentera. Een heerlijke plek om te zwemmen, snorkelen en wandelen langs de ruige kust.

Corno’s reistips:

Je verblijf op Ibiza kun je eenvoudig zelf regelen. Zie hieronder een aantal handige tips.

Ibiza-stad

Weinig mensen weten dat Ibiza-stad sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De oude binnenstad, die hoger ligt dan de rest van de stad, wordt Dalt Villa genoemd. Je vindt hier de machtige kathedraal en het beroemde archeologisch museum.

Sa Caleta

Een andere bekende bezienswaardigheid zijn de ruïnes van de nederzetting Sa Caleta, die ooit door de Feniciërs werd opgezet. Deze oude stad ligt op zo’n tien kilometer naar het westen.

Eilanden