Sky Bridge 721

Langste hangbrug ter wereld is in 2022 geopend

De Sky Bridge 721 in Tsjechië is sinds de opening in mei 2022 de langste hangbrug ter wereld. Zoals de naam al doet vermoeden is de loopbrug maar liefst 721 meter lang. Je vindt hem in Dolní Morava aan de voet van de berg Králický Sněžník in het noorden van het land. De nieuwe brug ligt op een hoogte van 1.125 meter en is eenvoudig te bezoeken. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan Sky Bridge 721. 

Al jaren is er een hevige strijd gaande wie de langste voetgangersbrug ter wereld heeft. Op dit moment is de 516 Arouca de langste. Deze vindt je in Portugal. Deze brug werd pas op 29 april 2021 geopend en is dus nu de titel van langste hangbrug ter wereld alweer kwijt. Ik ben benieuwd of er alweer nieuwe plannen om deze brug te overtreffen. Eerlijk is eerlijk, 721 meter is wel lang, de brug is al een wandeling op zich.

Nieuwste attractie in Moravië

Moravië is populair bij wandelaars en bergliefhebbers. Je kunt er genieten van de natuur in het Adelaarsgebergte en het Jeseníkgebergte. De nieuwe hangbrug komt in de bergen van Dolní Morava. Je wandelt zo'n 95 meter boven de bomen en hebt dus een weids uitzicht over de bergen. Met als meest bekende Králický Sněžník (1.424 meter).

De Sky Bridge 721 brug in Tsjechië.

Educatief natuurpad

Als je op de burg loopt krijg je veel informatie over het gebied. De zogeheten  The Bridge of Time laat via 10 panelen zien wat er wordt gedaan aan milieubescherming bijvoorbeeld. Ook de geschiedenis die de republiek Moravië van 1935 tot nu heeft meegemaakt komt aan bod. Net als het levensverhaal van een familie uit Dolní Morava.

Beste tijd voor de Sky Bridge 721

Deze brug kun je op elk moment bezoeken. Een van de beste tips is om in de winter te gaan, dan ligt er sneeuw en kijk je uit over een betoverend wit landschap. Ook in het voorjaar en zomer is een bezoek de moeite waard, zeker bij mooi weer.

Beste moment om foto's te maken

De zonsondergang, en zonsopgang, zijn natuurlijk een mooi moment om te gaan. Waardoor je goede foto's en video's kunt maken van het zachte licht van de zon. Mits het niet bewolkt is natuurlijk. Check dus vooraf het weer. Met name vroeg op de dag ben je er zeker van dat het daarnaast erg rustig is met mensen. En kun je optimaal genieten van de rust en ruimte van het landschap.

Ook leuk: Sky Walk

Het nabijgelegen uitkijkpunt Sky Walk.

Op nog geen 500 meter ligt de Sky Walk (lokale naam is Stezka v Oblacích). Dit is een boomkroonpad met een bijzonder uitzicht over de omliggende bergen. Je wandelt langzaam omhoog naar het uitkijkpunt. Het is eenvoudig om in een halve dag zowel de Sky Bridge 721 als de Sky Walk bezoeken. Waardoor je nog hebt om te gaan wandelen in de bergen bijvoorbeeld.

Overnachten bij de Sky Bridge 721 en de Sky Walk

Je vindt deze nieuwe hangbrug in het noorden van Tsjechië, vlakbij de grens met Polen. De dichtstbijzijnde stad is Šumperk, de afstand is ruim 30 kilometer. De brug ligt op ruim 80 kilometer van de grote stad Olomouc.

Toegangsprijs

Entreekaarten kunnen alleen vooraf online worden gekocht. Hou daar rekening mee. Een bezoek aan Sky Bridge 721 kost zo'n 18 euro de brug allen en ongeveer 26 euro inclusief de kabelbaan naar boven. 

Koop je kaarten hier

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Tsjechië

Lees mijn Tips

alle 8 artikelen over Tsjechië

Bekijk alle artikelen