Waarom moet ik hier heen?

Praag behoort tot de grootse steden ter wereld. Waar je kunt dwalen door de straatjes, kunt shoppen, een barretje op zoeken en lekker kunt eten. En alleen al daarom is Tsjechië een bestemming die steeds populairder wordt.

Tsjechië is al jaren aan een opmars bezig. En terecht, want het land biedt een goede mix van cultuur en natuur. Met steden die al eeuwenlang het centrum van bedrijvigheid zijn. Met veel bijzondere architectuur. Daarnaast vind je er ook veel sfeer in de bars en restaurants. Dit is het land waar het bier bijvoorbeeld werd uitgevonden.

Het binnenland is relatief rustig en kun je eenvoudig per auto verkennen. En er zijn talloze historische stadjes zoals Český Krumlov, Telč en Kutná Hora.

Maar Tsjechië heeft ook talloze natuurgebieden waar de wandelschoenen aan kunnen. Er zijn er genoeg om te ontdekken.

Corno’s reistips:

Tsjechië kun je goed met de auto bereiken. Een fly & drive kan natuurlijk ook waarbij je het combineert met een stedentrip naar Praag. Hieronder een aantal handige tips om je reis naar en door Tsjechië te organiseren.

Ik ben twee keer naar Tsjechië geweest, dit zijn mijn reisverhalen:

Rondreis langs de heerlijke natuur van Tsjechië

Tijd voor een Road Trip door het Boheems Paradijs, het Reuzengebergte en het Adelaarsgebergte....

Reisverhaal

Het Boheems Paradijs: Alleen al voor de naam wil ik er naar toe. De rotspartijen in combinatie met kerken, kuuroorden en gebergten maken dit deel van Tsjechië tot een sprookje in de moderne tijd. Waar ik met pijn in het hart afscheid van neem.


UNESCO-Werelderfgoed in Tsjechië

Een reis langs UNESCO-werelderfgoed. In Tsjechië, in het zuidelijke deel; Moravië. Oh en een tocht langs bier, wijngaarden (waar de druivenoogst in volle gang is) en ruige natuur.

Reisverhaal

Ik maak een reis langs UNESCO-werelderfgoed. In Tsjechië, in het zuidelijke deel; Moravië. Oh en een tocht langs bier, kleine wijngaarden (waar de druivenoogst in volle gang is) en ruige natuur. Te voet, op de fiets en meer...