blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

17-Mile Drive

Eén van de mooiste kustroutes ter wereld

De 17-Mile Drive is een beroemde weg op het Monterey-schiereiland in Californië. Hij loopt langs de kust, maar ook door de plaatsen Pebble Beach en Pacific Grove. Het is een van de mooiste routes in de Verenigde Staten.

Met name in de vroege ochtend is het hier bijzonder mooi. Waarbij je kunt stoppen voor een korte wandeling langs de ruige kust.

De route van de 17-Mile Drive

De naam zegt het al: De 17-Mile Drive is 17 mijl (27 km) lang. Je rijdt een rondje, waarbij je talloze stops hebt. Het is een populaire, maar vooral ook mooie route. Onderweg zie je de Stille Oceaan, wereldberoemde golfbanen, immense landhuizen en veel natuurschoon. Dit zijn mijn tips voor de beste bezienswaardigheden op de route.

De ruige kust van de 17-Mile Drive.

Lone Cypress op Pebble Beach

Een eenzame boom op een rots bij een strand. Hoe fotogeniek wil je het hebben? De Lone Cypress is een cipres van waarschijnlijk 250 meter jaar oud. Die al diverse branden en stormen heeft overleefd. Tegenwoordig wordt hij stabiel gehouden met kabels. Het is overigens een unieke soort. Deze boom komt alleen hier en bij het verderop gelegen Point Lobos.

Bird Rock en China Rock

Bird Rock langs de 17-Mile Drive.

De naam Bird Rock geeft al aan wat je hier kunt zien. Maar ook op China Rock leven veel vogels. Denk aan pelikanen, aalscholvers en sterns. Maar hier liggen ook vaak Californische zeeleeuwen te rusten op de rotsen. En er zwemmen geregeld guitige zeeotters in de zee. Neem een verrekijker mee om de dieren goed te kunnen aanschouwen.

Fanshell Overlook

Fanshell Overlook is een heerlijk rustpunt. Denk aan een opvallend wit strand om lekker te wandelen met uitzicht op rotsen. Terwijl je met wat geluk ook nog wat dieren kunt zien.

Point Joe Vista

Point Joe Vista Point op de 17-Mile Drive.

Het Point Joe Vista Point geeft een fraai zicht op de Spanish Bay en Moos Beach. Met hagelwit strand en kelpwouden waar zeeotters graag in vertoeven.

Let op; je moet een toegangsprijs betalen om deze route te mogen rijden.

Boek online je tickets

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen