blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Californië

Een wereld op zich; van Death Valley tot Disney World

Californië is volgens de inwoners een land op zich. Deze staat in de Verenigde Staten is bekend van zon, zee, glamour en glitter en wijn. Dit immense gebied past goed in een rondreis door West-Amerika, waarbij je ook veel natuurwonderen aandoet. Waarvan er een aantal in deze staat liggen. Het laat goed de diversiteit van dit gebied zien. Dit zijn de bezienswaardigheden van Californië.


Het is de staat van bekende steden die in veel films en televisieseries opduiken. Met stranden als Venice Beach en Santa Monica. Maar ook van pretparken als Disney World en Universal Studios. En wereldberoemde nationale parken. Maar je vindt hier ook de bekende wijngebieden natuurlijk. En zo kunnen we nog wel even door gaan.

Los Angeles

Los Angeles in de Verenigde Staten.

Deze stad is voor veel toeristen synoniem voor vermaak. En ja, dit is dé plek in Californië om te genieten en te relaxen. En om de sfeer van televisie en film op te snuiven. De stad biedt alle mogelijkheden om dat te doen zoals het een filmster betaamd. Met lekker buiten eten en een drankje doen bij een van de beroemde stranden.
Lees mijn artikel over Los Angeles 

Wijn-Trein door Napa Valley

De Wijn Trein door Napa Vallei. ©winetrain.com

Dit is een unieke excursie. Met een Wijn-Trein kun je door de Napa Valley reizen; dé wijnstreek van Californië. Je vindt hem in het noorden van de staat zo’n 65 kilometer ten noordoosten van San Francisco. Jij kunt mee met deze trein, met diverse stops en natuurlijk kun je wijn proeven.
Lees mijn artikel over de Wijn-Trein door Napa Valley

Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park in de Verenigde Staten.

Een Joshua Tree is een bepaald soort boom, die alleen onder bepaalde omstandigheden groeit. In dit nationaal park zie je deze iconische bomen veel. Het natuurgebied ligt middenin de Mojave-woestijn. Het landschap van Joshua Tree National Park is vaak gebruikt om het Wilde Westen te laten zien. En terecht, want dit is ruig Amerika.
Lees mijn artikel over Joshua Tree National Park

Big Sur

Big Sur in Californië.

De Highway 1 is bekend bij autoliefhebbers. En dan met name het deel bij Big Sur. Dit is een klein, maar bijzonder fraai gebied langs de kust. Waar je goed doorheen kunt rijden. Het is een van de mooiste autoroutes door Amerika. Je vindt hier een unieke waterval: de McWay waterval die in zee valt. Maar er is meer te ontdekken.
Lees mijn artikel over de Big Sur

Yosemite National Park

Yosemite National Park met Bridalveil Falls, El Capitan, en de Half Dome.

Als je weinig tijd hebt, maar wel de natuur van deze staat wil zien is Yosemite National Park de beste keuze. Dit natuurgebied heeft ongekend veel natuurschoon. Denk aan steile bergen, uitgestrekte bossen, talloze grootse watervallen en rivieren die het landschap blijven herschikken. Het is een heerlijk wandelgebied, waar je dagen kunt verblijven.
Lees mijn artikel over Yosemite National Park

San Francisco

San Francisco, Verenigde Staten.

Veel bezoekers starten hun reis in San Francisco. Het is een heerlijke stad. Dit komt mede dankzij de wereldberoemde Golden Gate Brug en trams die over de steile hellingen rijden. Maar ook door de zeeleeuwen die op Pier 39 liggen te slapen en het relaxte karakter van de stad.
Lees mijn artikel over San Francisco

Death Valley National Park

Death Valley National Park is het laagste punt van de Verenigde Staten.

De naam zegt al genoeg. Deze wereldberoemde plek is dan ook de op één na heetste plek ter wereld. Al was het hier ooit veel natter. Dit wonderlijke natuurgebied ligt in de Mojave-woestijn met zijn welgevormde zandduinen, maar er komen opvallend genoeg ook rotsformaties en zelfs kloven voor. Waar ook nu nog indianen leven. En dieren die zich op extreme manieren hebben aangepast, waaronder een visje.
Lees mijn artikel over Death Valley National Park

Overnachten in Californië

In deze staat heb je al twee weken nodig om alles te kunnen bezoeken. Je kunt eenvoudig je eigen hotels, hostels, vakantiewoningen en appartementen online boeken tegen voordelige tarieven. Het is wel handig om dit op tijd te doen, zodat je veel keuze hebt. Naarmate de tijd vordert nemen de kosten ook toe. Al kun je nog tegen ene goedkope deal aanlopen als vlak voor je reisperiode boekt.
Bekijk de leukste accommodaties

Redwood National Park

Redwood National Park in Amerika.

Een bijzonder woud met reuzenbomen; zo kun je Redwood National Park wel noemen. In dit natuurgebied vind je de hoogste bomen ter wereld. Het zijn sequoia’s, ook wel kustmammoetboom genoemd. De Latijnse naam is Sequoia sempervirens. Het is machtig om tussen deze bomen te lopen.
Lees mijn artikel over Redwood National Park

Route 66

Route 66 in Amerika.

Een deel van de wereldberoemde Route 66 loopt door Californië. Sterker nog, hij eindigt in Los Angeles. Al werd Route 66 in 1985 officieel gesloten, je kunt nog talloze herinneringen aan de weg vinden. Het lijkt er zelfs op dat meer en meer herinneringen aan het rijke verleden zichtbaar worden. 
Lees mijn artikel over Route 66

Sequoia National Park

Sequoia National Park in Amerika.

In Redwood staan de hoogste bomen, maar Sequoia National Park is bekender. Ook hier zie je honderden sequoia’s, die bekend staan als de dikste en hoogste bomen ter wereld. Het is tevens een van de oudste parken in de Verenigde Staten. 
Lees mijn artikel over Sequoia National Park

17-Mile Drive

17-Mile Drive in de Verenigde Staten is één van de mooiste kustroutes ter wereld.

Op het Monterey-schiereiland ligt de beroemde 17-Mile Drive. Hij loopt langs de kust, maar ook door de plaatsen Pebble Beach en Pacific Grove. Het is een van de mooiste routes in de Amerika. Zeker als je je bezoek goed voorbereid.
Lees mijn artikel over 17 Mile Drive

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Verenigde Staten

Lees mijn Tips